0

JasmijnAmsterdam – Vanavond, ja, vanavond is het eindelijk weer zover! De avond, of voor ons de nacht, waarop al mijn favoriete dingen samen komen. Celebrities, mode, glamour en film! Ik heb het dan natuurlijk over de Oscar uitreiking, oftewel de Academy Awards. Naar mijn idee de grootste modeshow van het jaar, waarbij je lekker in je joggingbroek voor de tv kunt hangen, terwijl je zo bitchy mogelijk alle sterren beoordeelt. Heerlijk toch?!

Vroeger (klinkt heel granny-achtig, maar uit gebrek aan een beter woord) werden de oscars nog op de BBC uitgezonden. Dat tapete ik dan op zo’n videobandje (ken je die nog, van heel vroeger?). Daar stopte de BBC mee en moest ik de laatste jaren allerlei creatieve oplossingen verzinnen. Zo keek ik twee jaar geleden in Tuschinksi naar de Oscars, maar het publiek daar was weinig gecharmeerd van mijn enthousiaste kreten naar het scherm. “Fab”! riep ik toen Anne Hathaway in haar rode jurk op de loper verscheen. “Wat?” riepen mijn bioscoopgenoten. “Fug!” toen Tilda Swinton in dat zwarte satijnen laken haar Oscar kwam ophalen. “Sjjtt!” de mensen in de zaal, die door mijn geschreeuw de acceptance speech niet konden horen. Ik bedoel, die acceptance speech, je hebt net de Oscar gewonnen voor beste actrice, denk je echt dat wij geloven dat die “Oh my gosh, I just can’t believe it, I haven’t even prepared a speech” en de wel of niet voor geoefende tranen echt zijn? Het gaat allemaal om de jurk mensen! Vorig jaar, nog steeds niet in het bezit van Film 1 en dus gedoemd om de Oscars te missen, besloot ik het online te kijken. Alleen naar je laptop “Fab!” roepen als Miley Cyrus in een schitterende prinsessenjurk op de rode loper stapt, bereikt toch net iets minder het gewenste effect. Maar dit jaar als Jessica Biel weer op de rode loper verschijnt met een look alsof ze haar eigen douchegordijn heeft omgeknoopt, zal ik “Fug!” roepen in gezelschap. Eindelijk film 1!

Als deze blog op I Love Fashion News verschijnt, is de Oscaruitreiking al geweest, maar we kunnen gelukkig nog tijden genieten van alle Fabs en Fugs. Want wat is er nou leuker dan kijken naar mega-modemissers van super-celebs die nog wel alle mogelijke hulp krijgen van topstylisten? Zweetplekken, stoppelbenen, te strakke jurkjes, mislukte coupes of gewoon weg lelijke jurken. Ik hou ervan! Dan voel je je als gewone Nederlandse fashionista toch zoveel beter de volgende keer dat je iets te enthousiast bukt en je de gehele supermarkt een blik gunt op jou persoonlijke smaak voor ondergoed!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties