0

JasmijnAmsterdam – Gwen Stefani zong het al: “If I was a rich girl. Ow, als, als, als… Geld is bij mij vaak niet echt aanwezig en al ben ik best goed in leven met een budget, een geldboompje of sugardaddy zou niet geheel vervelend zijn. Geloof me, ik heb al veel google-onderzoek naar het kweken van een geldboom gedaan, maar tot nu toe met zeer weinig resultaat. Altijd droomde ik van een kledingkast zoals Cher die had in Clueless. (Je weet wel, die virtuele kast waarbij Cher met haar computer outfitjes kon samenstellen.) En tsja, daar heb je geld voor nodig. Dus wat doe je dan? Je neemt een bijbaantje.

Nu heb ik in mijn leven al vele “glamour” (haha, I wish) baantjes gehad om aan een zakcentje te komen. Jarenlang bracht ik mijn zondag door met het vouwen van Kruidvat en C1000 folders. Werkte ik in een bioscoop waar ik zowel barmedewerker, kassajuffrouw, kaartjescontroleur, magazijnmedewerker en schoonmaker tegelijk was. Een zomer lang was ik hondenvanger voor de gemeente. (Dat hield in dat ik bij alle huizen in Woerden en omstreken moest aanbellen om te controleren of de mensen een hond hadden en de belasting wel betaalden.) En, in de tijd dat ik erg wanhopig was, stond ik een paar keer om zeven uur ’s ochtends op een benzinestation in een lelijke, veel te grote, blauwe overall compleet met combatboots en stalen neuzen te tanken. (Op mijn vraag of ik misschien mijn roze pumps erbij aan mocht houden, werd verveeld gezucht, de schouders werden opgehaald en uiteindelijk kwam het antwoord met zwaar Amsterdams accent: ‘Niet als je je tenen wilt houden, schat’) Dat was schaamtevol, absoluut, maar mijn laatste baantje sloeg alles, toen ik bij de manager op het matje werd geroepen vanwege de talentloze manier waarop ik flesjes schijn open te maken. Ik heb het dan over flesjes met zo’n kroonkurk. Dat lijkt simpel, maar het leek de manager noodzakelijk dat ik daar nog even een cursusje voor deed, want zo kon dat natuurlijk niet. Lijkt me onnodig om te zeggen dat mijn carrière bij dit bedrijf van zeer korte duur was.

Maar sinds ik bij het fashionable team van I Love Fashion News hoor, is er aan glamour geen gebrek! Front row bij de Fashion Week, talloze openingsfeestjes en met klap op de kabuki glitters: het Miss I Love Fashion News 2010 event! Ik weet niet of elke fashionista die naar het event was gekomen thuis zo’n Clueless-kast heeft staan, maar iedereen zag er uber-stylish uit! En ik, ik was samen met het ILFN-team in een lekker strak pakje van River Island gestoken en mocht de hele avond mijn roze pumps aan!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties