0

JasmijnAmsterdam – Dagelijks wordt er een gigantische hoeveelheid aan troep in mijn minuscule brievenbusje geduwd. Daarom heb ik  een Nee-Nee sticker. Want ‘Nee’ is ‘Nee’ en twee keer zo’n oranje ‘Nee, daar moet de folderverspreider toch angstig van terugdeinzen. Helaas blijken deze folderaars helemaal niet bang voor de dreigende ‘Nee’ en stoppen vrolijk menu’s van Merhaba, prijslijsten van Marokkaanse kappers, een kortingbon om me definitief te laten ontharen en heel creatief met Word-Art gemaakte flyers van iemand die mijn hand wil lezen.

Deze week zat er een verrassing tussen de berg flyers. Een geadresseerde brief van Dela, of ik mijn uitvaart wil regelen, dan maak ik namelijk kans op een “uniek olieverfschilderij van de mensen die het meest voor mij betekenen”.  Want ook al sta ik midden in het leven en lacht die baby op de envelop me heel lief toe, de kans dat ik zo maar opeens dood neerval is blijkbaar groot. Oke, ik lees de brief, ik heb namelijk al een beetje een schuldgevoel gekregen door die lachende baby die straks zonder moeder zit. Voor wie moet ik dit regelen? Volgens de brief vooral voor je partner. Die heb ik niet, voor wie dan wel? Voor mijn kinderen zegt de brief. Die heb ik ook niet. (Dit gaat lekker, ik ben 23, ik dacht dat ik voor het vinden van een man, trouwen en kinderen krijgen nog alle tijd had, maar blijkbaar zit het erop.) Dan kan ik het altijd nog doen voor “de nabestaanden die mij dierbaar zijn”. Mijn twee goudvisjes (Mary-Kate en Ashley) die ik had, zijn kortgeleden uit solidariteit denk ik, tegelijk belly up gegaan. Dus voor de vissen hoef ik het ook niet echt te doen.
JasmijnDan maar verder lezen in de fijne folder vol blije mensen die ‘in het midden van hun leven’ staan. Zij hebben wel allemaal al besloten of ze een graf- of crematiekist willen. Of ze thuis, in een rouwkamer of in het uitvaartcentrum al dan niet met eenvoudige bloemversiering willen worden opgebaard, hoe de rouwauto eruitziet en of daar wel of niet nog extra personeel bij nodig is. Waarschijnlijk hebben deze perfecte mensen ook al een keuze gemaakt wat ze gaan doen met het vrij besteedbare bedrag van 525 euro.  Ik zou er schoenen van kopen, maar dat lijkt me niet wat ze bedoelen bij Dela. Trouwens, ik heb helemaal geen tijd om dood te gaan! Ik moet zeker eerst nog die stapel borden in de gootsteen afwassen, ik moet nog afstuderen, ik moet nog naar Rusland, ik moet nog leren buikdansen, mijn boek nog uitlezen en van de week bieden op een tas van Sylvie van der Vaart.
leuk geprobeerd die blije babyLeuk geprobeerd dus die blije baby, maar ik was niet echt van plan om binnenkort mijn laatste adem te blazen. Al is het natuurlijk erg jammer dat ik op deze manier geen kans maak op een “uniek olieverfschilderij van de mensen die het meest voor mij betekenen”. Een teleurstelling, but I’ll live!

Love, Jasmijn

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties