0

NEW JASMIJNS LIFE Amsterdam – Ik ben alweer bijna een week terug uit Rusland en ben inmiddels genezen van de milde depressie die ik daar had opgelopen. Mede dankzij de overnachting op een koud vliegveldstoeltje in Praag en de grijpgrage Rus in het restaurant was ik de leuke dingen van de vakantie even vergeten. Zoals: De ontbijtbuffetten. Volgens mijn broertje maakt een ontbijtbuffet het verloren jachtinstinct bij de mens los.

Tenminste, dat zegt hij als hij mij op de derde dag buffet weer een hele berg eten op mijn bordje ziet stapelen waarvan hij zeker weet dat ik dat nooit en never ga eten. Hij heeft gelijk. Sinds we niet meer hoeven te jagen op ons stukje vlees komt het jachtinstinct zelden nog naar boven. Maar bij een buffet (of wanneer Jimmy Choo een samenwerking met H&M aangaat) dan kruipt dat jachtinstinct naar het oppervlak en beginnen mensen ananas uit blik op borden te stapelen alsof hun leven ervan af hangt!

Of, mijn moeder die loopt met krukken en laat onze vakantie nou toevallig net in de periode vallen dat de Russen de overwinning tijdens de Tweede Wereldoorlog uitbundig aan het vieren zijn. Hierdoor lopen er door heel Moskou kreupele grijze mensen. Weliswaar hebben die mensen rijen gouden medailles op hun jassen gespeld om te laten zien hoe zwaar zij hebben gevochten voor hun vaderland. (Of misschien zijn ze gewoon heel goed in het lopen van de avondvierdaagse, het verschil is lastig te zien). Maar mank + grijs = oorlogsveteraan!  En zo raken wij in Moskou als verdwaalde toeristen bij een van deze grootschalige vieringen betrokken. Mijn kreupele moeder wordt daar direct als oorlogsheld herkend. Deze grijze dame is overduidelijk gewond geraakt door een granaatscherf en loopt al 65 jaar met een pijnlijke granaatsplinter in haar been rond. Dat verdient een ereplek tussen de andere veteranen, bloemen en natuurlijk kaasbrood om aan te sterken.

Of, wanneer je in de gang van het hotel iemand met alle tassen voor haar deur op de grond ziet liggen en je je dan hardop afvraagt. “Zou het toevallig goedkoper zijn om op de gang te overnachten?” Waarop de vrouw antwoord met: Goedemiddag! Of, blini’s gaan eten bij een restaurant dat heel dicht bij het hotel is. Om er dan na 2 uur zoeken achter te komen dat het inderdaad maar 5 minuten lopen is vanaf het hotel. Of, erachter komen dat hot chocolate eigenlijk drie in de magnetron gesmolten repen chocolade in een beker zijn.

Of, naar het vliegveld gaan lopen om er vervolgens achter te komen dat het nog 50 minuten rijden met een taxi is. Of, in een café een briefje bij je koffie krijgen met: Watch out, behind you is sitting a thief! Of, Metrohonden. Jawel, honden die met de metro van hun huis naar hun voedsel reizen. Of, je realiseren dat Russen er inderdaad precies zo uitzien en net zo praten als de bad guys in James Bond.

Love, Jasmijn

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties