0

NEW JASMIJNS LIFE Amsterdam – Vanaf nu zal ik elke persoon slecht ter been of marathon loper, oma of amper geboren, blind of met het oog van een scherpschutter helpen met oversteken! Ik geef waarschuwingen voor een losse tegel, die 50 cent waar een dakloze om vraagt en een zitplek in de tram. Het gezegde wat ‘goes around comes around’ wordt mijn nieuwe lijfspreuk!

Het is zondag, Pinksteren, de zon schijnt en vol goede moed ga ik voor het eerst met blote benen op pad. Ik kon toen nog niet weten dat het volgende moment mijn pinpas opgegeten zou worden door een gulzige automaat van de NS. Jawel, de treinkaartjes automaat heeft mijn pinpas ingeslikt en weigert ‘em weer uit te spugen. Dat heb ik weer! Heb ik mijn passenverzameling bijna compleet, nadat de gehele boel gestolen was door een bendelid van de Russische maffia in St. Petersburg, kan ik de pinpas weer blokkeren. Ik bel het noodnummer op de automaat en de helpdesk mevrouw verzekert mij dat wanneer zij de automaat gereset heeft de pas er weer vanzelf uitkomt. Natuurlijk is de pas er na een kwartier nog niet uit en volgens de mevrouw van de helpdesk zal dat ook niet binnenkort gebeuren. Pas als de monteur langs komt, na de Pinksterdagen. Nee, natuurlijk bedoelde ze daar niet mee dat ik tot die tijd voor de automaat moest bivakkeren. Wat ze wel bedoelde was dat ik de pas moest blokkeren en aangezien ik niet in het bezit ben contant geld raadde ze me aan om iemand op straat aan te spreken en te vragen of die het treinkaartje voor me wilde betalen. Ja, inderdaad, op straat iemand aanspreken zegt de mevrouw. Het feit dat ik er nou niet bepaald behulphoevend en homeless uitzie in mijn jurkje, jasje, designerbril ziet zij niet als een probleem. Anders kan ik nog de conducteur aanspreken voor het instappen, maar dan heb ik wel een ID nodig. Ik heb geen ID, tenminste die heb ik wel, maar die circuleert ergens in het maffia circuit van St. Petersburg. Ik weet niet of de helpdeskmevrouw het verhaal, dat er waarschijnlijk een Russische prostituee in St. Petersburg rondloopt met mijn identiteit, gelooft want direct daarna concludeert ze me niet verder te kunnen helpen.

Owja, volgens de helpdeskmevrouw kan ik de 10 euro die de pas kost inderdaad terug krijgen van de NS. Dan moet ik de klantenservice bellen en ja, dan is het heel goed mogelijk dat ik het bedrag al kwijt ben aan het wachten op een medewerker van de klantenservice die niet in gesprek is. Fijne dag!

Love, Jasmijn

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties