0

JasmijnAmsterdam – Zaterdagavond om 18.32 uur, zo stond er in mijn agenda, was het officiële begin van de lente. Ik hou van de lente. Je kan eindelijk je peeptoes aan zonder skisokken erin, eindelijk weer mensen bekijken en beoordelen vanaf een zonnig plekje op het terras en er is gelukkig weer een echt goed excuus om te shoppen voor een nieuwe garderobe. Kortom: Life is good! Daarom besloot ik om de afsluiting van de winter en het begin van de lente feestelijk te vieren met een heerlijk gepland lentedagje.

De dag begon met het ceremonieel uittrekken en opbergen van de snowboots! Omdat er deze winter geen einde aan de sneeuw en kou leek te komen, heb ik ze bijna dagelijks gedragen. Je begrijpt het afscheid viel dan ook zwaar. Maar niet getreurd, want de volgende activiteit op mijn lijstje was op de fiets naar de stad voor de aanschaf van een nieuwe garderobe. Nu heb ik geen geld, maar wel een shopverslaving en dus heb ik een plan verzonnen. Om aan mijn koopdrang gehoor te geven, koop ik items waarover ik twijfel. Spullen die ik mooi vond, maar net niet leuk genoeg vond staan of die toch leuker waren op het hangertje dan op mijn glow-in-the-dark winterlichaam. Met een arm vol spullen ga ik dan naar de kassa, maar van te voren weet ik al dat zeker drie items binnen de ruilperiode weer terug gaan naar de winkel. Omdat het kleding is, waar ik toch al over aan het twijfelen ben, is de pijn van het retourneren veel kleiner. Bovendien hou ik er ook nog eens contant geld aan over, waarmee ik dan weer twee weken boodschappen kan doen zonder mijn pinpas te gebruiken. Win-win situatie, dacht ik zo. Want, je hebt het gevoel lekker geshopt te hebben, maar uiteindelijk geef je bijna geen geld uit! Nadeeltje aan de lente is wel, dat daarna de zomer komt en dat betekent bikiniseizoen. Nu is mijn lichaam zo wit dat het glowt-in-the-dark. Daarbij komt dat die kerstkilo’s na de kerst gewoon gezellig zijn blijven hangen en hebben zich inmiddels gevormd hebben tot permanente muffintop (ook wel bekend als champignon, lovehandels, zadeltassen enz.). Next up was daarom de sportschool. Een vriendin had me proberen overhalen tot het volgen van de les bodypump, maar na het zien van al die fanatiekelingen met strakke korte broekjes, tanktops en handschoenen was ik snel afgeknapt. Waarom is het eigenlijk zo dat stoere mannen handschoentjes dragen in de sportschool? Als je dan zo mannelijk en stoer bent, kun je toch ook dat beetje eelt dat je van  gewichtoefeningen krijgt wel verdragen, of niet? Anyway, dan maar weer lekker calorieën verbranden op mijn favoriete stairmaster.

’s Avonds, om mijn workout van die middag maar meteen teniet te doen, had ik een BYOD-party. Ookwel een Bring Your Own Dessert-feestje. Iedereen had toetjes gemaakt waar wel iets chocolade in zat en na een hele avond met onze mond onder de chocoladefontein gehangen, te hebben waren we high van al het suiker. De komende weken wordt het extra hard sporten en zonnestraaltjes opvangen wil ik me ooit in een bikini durven tonen, maar het was zeker een geslaagd begin van de lente!

Volg mij op Twitter!

Love, Jasmijn

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties