0

JasmijnAmsterdam – Stel je het volgende scenario voor. Je bent aan het winkelen, uiteraard heb je niet per se iets nodig, maar je bent toch maar even de stad in gegaan. Je moet immers op de hoogte blijven van de trends en het winkelaanbod. De collecties veranderen tegenwoordig om de zes weken en bij de meeste winkels komen er elke dag nieuwe items binnen. Belangrijk dus om je regelmatig in de winkelstraat te bevinden.

Misschien herken je dan het volgende kopers gedrag. Je hebt een item gevonden dat je graag wilt hebben. Laten we zeggen dat het item een mooi zomerjurkje van de Garden Collectie is. (Sure, I wish! Ook al surf ik al een week elke ochtend naar de webshop van H&M, de collectie is altijd uitverkocht). Anyway, de jurk ben je alleen aan het begin van een lange shopdag tegen gekomen. De jurk is mooi, betaalbaar, maar ben je er nog niet helemaal zeker van. Je houdt de jurk “in gedachten” en shopt verder. Aan het einde van de dag kom je weer terug naar de desbetreffende winkel, de jurk heeft je gedachten niet verlaten, maar is in die gedachten wel mooier geworden. Je past de jurk dus nog een keer en is nog steeds mooi, maar je weet het niet en hangt het dus weer terug in het rek. Op het moment dat je de winkel uit wil lopen bedenk je dat de aanschaf van het jurkje toch de beste beslissing is. De jurk haal je weer uit het rek en met een blij gezicht sluit je aan in de rij van de kassa.
Je houdt de jurk in gedachte en shopt verderNu is I Love Fashion News vorige week verhuist naar een prachtig pand aan de Singel. Niet alleen de entree naar het pand is indrukwekkend. Bij het zien van de grootte van de kantoorruimte viel onze mond open, maar het grootste verschil tussen dit pand en het vorige is wel de aanwezigheid van ramen. Heel grote ramen, met een zeer interessant uitzicht. Aan de overkant van het pand zitten namelijk dames van lichte zeden achter hun ramen. Dit leveren zeer interessante realitybeelden op. Zo roepen deze dames hetzelfde gedrag bij mannen op als kleding dat bij vrouwen doet. Het gedrag dat deze mannen vertonen, gaat als volgt. Deze heren lopen meerdere malen langs het raam van de vrouw. Ze bekijken haar van links, dan van rechts, van de overkant, ze houden haar “in gedachten” en gaan vervolgens nog even een blokje om. Wanneer ze terug komen van deze wandeling en besloten hebben tot ‘aankoop’ over te gaan kan het soms zijn dat het kanten gordijntje van de vrouw gesloten is. Spijtig een andere daadkrachtigere koper is je voor geweest. Maar zoals bij een uitverkocht jurkje vaak de op=op regel geldt, kun je hier gewoon nog even op de hoek een sigaretje roken en wanneer het gordijn weer open gaat met een blij gezicht de deur ingaan.
Deze heren lopen meerdere malen langs het raam van de vrouwGing dat ook maar op voor de Garden Collectie van de H&M, dan ging ik nu even voor een blokje om zodat ik straks in de rij van de kassa kan met in mijn handen die mooie rode jurk met rozen.

Love, Jasmijn

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties