0

NEW JASMIJNS LIFE Amsterdam – Koninginnedag is niet mijn ding. Het is claustrofobisch druk, je krijgt hoe dan ook bier over je heen en het ergste van allemaal, je moet oranje aan! Gelukkig ben ik vaak op vakantie en kan ik er op die manier makkelijk onderuit komen zonder te moeten uitleggen waarom ik er niet van hou. Dit jaar had ik iets minder geluk en moest ik er dus aan geloven. Maar, wat te doen met Koninginnedag. Ga ik op een boot, ga ik langs de rommelmarkten of hossen op een plein?
 
Koninginnenacht besloot ik te vieren op het Waterlooplein. Toen ik daar een tijdje bij de metro uitgang stond te wachten kwam ik erachter dat ik echt een hele onervaren koninginnenacht vierder ben. Zo had ik geen flessen vol zelfgemixte drankjes bij me, ik droeg geen mega grote oranje bril of een Hawaïslinger en had ik ook geen lied of kreet die ik de hele tijd te pas en on te pas kon schreeuwen. Na onszelf het Waterlooplein opgeperst te hebben begon het direct te regenen en zijn we een heel gezellig cafe binnengelopen om er uren later pas weer uit te komen.  Tegen die tijd waren de meeste mensen op straat zo lam dat ze tegen muren aan stonden te plassen, ons seks aanboden of vechtend over straat rolden.

Koninginnedag zelf begon ik met het kijken naar de koningin en toen ik zag dat in Middelburg de zon begon te schijnen besloot ik dat het veilig was om naar buiten te gaan. Met een paar vriendinnen ging ik de marktjes af, op zoek naar die ene videoband, oude koelkast, ontbrekende flippo en lelijke verwassen kleding. Niet dus, dat soort rommel heb ik al genoeg! Op naar het Marie Heinekenplein om met een biertje in de hand ons tussen de hossende oranje mensen te begeven. Het zonnetje begon te schijnen en het gehalte LLoret de Mar was hier aanzienlijk lager dan op het Waterlooplein. Top! Na een tijdje lekker bier gedronken te hebben en keihard ongepaste kreten zoals “Kut” geroepen te hebben vonden we dat we onszelf wel boers genoeg hadden gedragen. Voor de rest van het jaar denk ik zo. Daarom hadden we het heel hard nodig om de avond nog enigszins classy af te sluiten. En wel met Sushi!
 
Op deze manier kan ik de Koninginnedag wel aan. Als ik een subtiele hoeveelheid aan oranje hoef te dragen (oranje nagellak en de heartbracelet) en de dag kan eindigen in een fijn restaurant met een ontelbare hoeveelheid aan sushi!
 
Love, Jasmijn
 
Volg mij op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties