0

NEW JASMIJNS LIFE Avondje clubhuisAmsterdam – Bij bepaalde groepen mensen heb je van tevoren al het idee dat je er nooit van je leven bij zult passen, dit dankzij de vele vooroordelen die je over die mensen hebt verzameld,  maar het beste wat je dan kunt doen is je aanpassen aan de omgeving.

Daarom heb ik sinds ik bij I Love Fashion News werk een BlackBerry, ga ik rennen in het Oosterpark als een echte Amsterdammer en toen ik met een aantal Surinaamse meisjes in een winkel werkte had ik het over ‘Tamara en Doekoes’. Kortom mijn kameleon moves zorgen ervoor dat ik er overal helemaal bij hoor.
 
Natuurlijk hoef je jezelf niet helemaal te veranderen aan een situatie totdat je niet meer weet of je nu van spiegelei, gekookt ei, roerei of omelet houdt, maar een beetje verdiepen in een voor jou onbekend wereldje, kan volgens mij nooit kwaad. Nu vielen mijn termen als “Lekker Spang” en “What’s cracking, Ouwe” dacht ik, niet helemaal op zijn plaats in Utrecht, waar ik van het weekend een feestje had, dus vroeg ik een paar vriendinnen om raad. Mijn vraag: Ik heb dit weekend een feestje in het clubhuis van een studentenvereniging in Utrecht, is daar denk je een dress-code voor? Was blijkbaar op meerdere fronten belachelijk. Ten eerste noem je het geen clubhuis, dat heet een sociëteit. Ten tweede “dress-code?”, doe niet zo raar! En de laatste opmerking, drink jij eigenlijk wel bier? Nee, ik drink geen bier. Tenminste nog niet. Op het bierfront kon ik me nog het gemakkelijkste aanpassen. Want in mijn kast is geen kraagje of polo te vinden. Eigenlijk ook geen schoenen met hakken lager dan 10cm. Verder werd mij aangeraden om blonde jongens met ‘Natte Tosti’ aan te spreken.

Bij binnenkomst bleek mijn outfit toch een beetje uit de toon te vallen, toen we naar de juiste zaal gewezen werden door een meisje in een bunnypak en een jongen verkleed als skileraar Rudi, die er ook meteen “Biertjeeehhh!” bij riep. Gelukkig was die groep alleen maar gekostumeerd tv aan het kijken en hoorden ze er niet bij. Aan het bier drinken aan de bar bleken ook de nodige regels verbonden te zijn. Zo mocht ik niet met mijn rug naar de bar staan en niet minder dan twee biertjes bestellen. Uit angst bestelden we er bij elk rondje maar meteen vier en dan moet je dus vaak plassen, wat mensen in een sociëteit niet doen op het dames of heren toilet maar bij de gynaecologie en de urologie.
 
Ondanks mijn vooroordelen was het eigenlijk heel gezellig, een beetje bier drinken in het clubhuis met de natte tosti’s en kraagjes. Ik vind het bijna jammer dat ik nooit bij een studentenvereniging ben gegaan, ik zeg ‘bijna’, want bier drinken in een clubhuis heeft weinig glamour!
 
Love, Jasmijn
 
Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties