0

NEW INTERVIEW: Nederlands toptalent Sjaak Hullekes over BoutyqAmsterdam – Ook Sjaak Hullekes was op de castingdag van Boutyq aanwezig om modellen voor zijn show te selecteren. Met een succesvolle mannencollectie hield de Nederlandse ontwerper nauwlettend de kandidaten in de gaten. Nieuwsgierig vroeg ik hem waar deze fascinatie voor het ontwerpen van mannenkleding vandaan komt.

“Voor mij is het ontwerpen van mannenkleding altijd iets vanzelfsprekends geweest: mijn studiebegeleider aan het Artez,  Alenxander van der Slobbe, heeft me echt enthousiast voor het vak gemaakt. Ik vind het ook heel uitdagend om te doen. Het moet logisch, praktisch en esthetisch zijn” De moderne man is volgens Sjaak: zelfbewust, comfortabel, elegant, gevoelig en intellectueel. Met zijn nieuwe collectie ‘Smalltown Boy’ wil hij een echt verhaal vertellen over een dorpeling die naar de grote stad verhuisd om zijn droom waar te maken. Net zoals Sjaak zelf deed. Dit nostalgische en naïeve gevoel heeft hij heel duidelijk in zijn stofkeuze tot uitdrukking proberen te brengen.

Smalltown boy

Sjaak Hullekes nieuwe collectie Smalltown boy

Toch is de droom van Sjaak nog lang niet helemaal vervuld. Zijn doel is namelijk om ‘stabiel groot te worden’, zo staat er voor volgend jaar een commerciële collectie in het middensegment op de planning voor zowel heren als dames. Over het hoe en wat wil hij verder niet uitwijden, maar dit verhaal wordt ongetwijfeld binnenkort vervolgd! Net als zijn droom om een internationaal imperium te bouwen met een eigen interieurlijn, een parfum en misschien zelfs een lijn met kinderkleding.

Smalltown Boy

Sjaak Hullekes nieuwe collectie Smalltown Boy

Het is mij duidelijk dat Sjaak zeer ambitieus is. Personen waar hij zelf tegen opkijkt zijn Oscar Wilde (de dandy der dandy’s), Edgar Fernhout (schilder) en ook interieur-ontwerpers vindt hij machtige mensen. De ontwerper laat zich inspireren door objecten op zich heen die hij verzameld en tot één grote 3D-collage. “Daarom vind ik Boutyq ook zo’n uitdaging: hierbij kan ik mijn hele creatieve proces naar buiten brengen”, aldus een enthousiaste Sjaak over zijn Boutyq debuut 23 maart.

Meer over Sjaak Hullekes weten? Kijk dan op sjaakhullekes.blogspot.com , www.mynthboutyq.com of www.wellaprofessionals.nl

(Fleur Le Guen)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties