0

Hoofddorp – Kim Out is net 21 en lanceert vandaag haar eigen tijdschrift. MissREAL. Een tijdschrift waarin echte schoonheid centraal staat. Stralend van buiten, schoonheid van binnen.

Kim en haar team van vijf redacteuren van Sanoma, een handjevol freelancers en een stel behulpzame BN’ers hebben een (letterlijk en figuurlijk) echt tijdschrift gecreëerd. Zonder overdadige glitter & glamour, overgephotoshopte foto’s, maar met heel veel eerlijk, oprecht- en (bijzondere) schoonheid.

Het Sanoma gebouw

“Schoonheid is niet in 1 beeld te vangen” aldus Kim, die ik wat vraagjes over MissREAL, de betekenis van echte schoonheid en haar eigen leven heb voorgelegd.

Wat heeft je geïnspireerd tot het creëren van MissREAL?
Ik heb me eigenlijk altijd bezig gehouden met het huidige schoonheidsideaal, waarom is er maar 1 schoonheidsideaal waar iedereen aan moet (en lijkt te willen) voldoen? De gemeente Rotterdam organiseerde een wedstrijd, Create Your World en in een opwelling heb ik toen mijn droomwereld uitgeschreven en opgestuurd. Voor mij is dat een wereld waarin iedereen zichzelf kan en wil zijn. Uiteindelijk is daar, nadat ik was uitgeroepen tot 1 van de 5 winnaars, het idee voor dit tijdschrift uitgekomen.

Je lijdt al sinds je dertiende aan boulimie, denk je dat de media daar deels de oorzaak van is?
Nee, boulimie wordt niet veroorzaakt door media, het wordt er wel door versterkt. Ik ben heel onzeker en perfectionistisch ingesteld, ik ben er gewoon erg gevoelig voor. In modereportages worden bijna altijd mooie dunne meisjes gebruikt, die ook nog eens dolgelukkig lijken te zijn. Hierdoor lijkt het bijna wel een regel; als je dun bent, dan ben je vanzelfsprekend ook gelukkig.

Je studeert nog gewoon, welke opleiding volg je? Is het nog wel te combineren?
Ik studeer Culturele Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ik volg iets minder vakken dan normaal en doordat je op de universiteit natuurlijk erg veel zelfstudie hebt kan ik mijn tijd zelf indelen. Tot nu toe gaat het allemaal wel goed. Gelukkig heb ik deze periode alleen maar papers en geen tentamens, want die zouden deze week geweest zijn! Mijn studie sluit goed aan bij het onderwerp van MissREAL, de paper die ik nu schrijf gaat ook over het huidige schoonheidsideaal. Ik weet zeker dat ik sowieso iets met dit onderwerp wil blijven doen.

Wat maakt MissREAL anders dan andere glossy’s?
MissREAL focust niet op plussize modellen, zoals andere tijdschriften in special issues soms doen, MissREAL laat zien dat er niet 1 schoonheidsideaal hoeft te zijn. Een meisje met maat 38 krijgt bij ons geen stempel plussize model. Wij gebruiken ook geen vollere modellen om een statement te maken, wij gebruiken meiden die toevallig passen bij het uitdragen van ons idee. Wij gebruiken meiden die wij mooi vinden. Zo hebben we ook een fashionshoot waar hele slanke meisjes in figureren, maar zij zijn niet zo mager dat de botjes er uit steken hoor!

Kim & Muriel

Wat kunnen we allemaal in MissREAL vinden?
Echt van alles! Columns van bekende Nederlanders als Hugo Borst, Yvon Jaspers en Claudia de Breij, een modeshoot van jonge ontwerpers met een missie, een shoot waarin vrouwen van alle maten dezelfde kleding dragen, een fotoreportage van fotograaf Zed Nelsen met de titel “Schoonheid tegen elke prijs”, reallife verhalen van meiden (en een jongen!) met een eetstoornis. Echt van alles dus.

Wat is volgens jou de definitie van schoonheid?
Je goed voelen over hoe je er uit ziet, en dat uitstralen. Tevreden zijn met jezelf. Heel cliché maar wel waar.

Heb jij geleerd van dit proces, ben je hier zelf sterker van geworden?
Ja zeker, ik ben best wel onzeker en perfectionistisch, kwam ik daar voor het eerst als twintigjarig meisje dat grote gebouw van Sanoma binnen lopen. Ik moest mijn visie uitdragen, mijn ideeën delen. Ik moest presentaties geven voor allemaal mensen die al jaren tijdschriften maken. Dat vond ik in het begin heel eng en helemaal niet leuk, maar dat is allemaal heel goed gegaan en ik heb daar echt van geleerd. Muriel, de hoofdredacteur voegt daar aan toe “Ja Kim we hebben je echt zien groeien. Het is zo knap, je bent zo’n jong meisje dat van zichzelf niet zo zelfverzekerd is, maar je hebt wel mooi gedaan!’

Kim bij de posters van haar eigen magazine

MissREAL is een eenmalige uitgave, zit er bij een geweldig succes misschien een vervolg in?
Het is inderdaad een eenmalige uitgave, maar wij willen niets liever dan een vervolg. We worden nu gesponsord door Achmea en Sanoma. Sanoma heeft vooral in mensen geïnvesteerd. Alle redacteuren die hieraan mee hebben gewerkt hebben dit naast hun baan bij een ander tijdschrift van Sanoma gedaan. De freelancers hebben ook geen grote bedragen gevraagd en de bekende Nederlanders die aan MissREAL hebben meegewerkt hebben ook geen geld gevraagd. Het tijdschrift is dus echt tot stand gekomen door heel veel liefde en het belang dat wij er aan hechten om deze visie te delen met de rest van Nederland.

MissREAL ligt vanaf vandaag in de winkels. Ik heb hem al in mijn bezit en kan je vertellen, het is die 3,95 meer dan waard! Het is een mooi en bijzonder tijdschrift dat ook nog eens iets interessants (en belangrijks) te melden heeft. Leuk dus. Halen. Echt!

(Annemerel de Jongh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties