0

NEW INTERVIEW: Karin Swerink over Detox your Wardrobe Amsterdam – Vandaag was I Love Fashion News te gast op de redactie van de Glamour, die een paar dagen voor de grote Detox your Wardrobe verkoop in de Bijenkorf helemaal vol staat met roze zakken en volle kledingrekken. Naast een rondleiding door alle rekken hadden we de eer om hoofdredacteur Karin Swerink alles te vragen over deze speciale actie. Enthousiast nam zij onze leather Heart Bracelet in ontvangst.

Karin vertelt ons dat er echt enorm veel is ingezameld. Rond de 10.000 stuks zijn er binnengekomen, waarvan het overgrote deel uit kleding bestaat (weinig accessoires) van de meest uiteenlopende merken, van Zara tot Prada: “eigenlijk net zo gevarieerd als onze lezeressen zijn”.

Zelf heeft ze ook al heel veel mooie items binnen zien komen waaronder een glitterjasje van Karl Lagerfeld uit de H&M collectie, die ze destijds eigenlijk al had willen hebben. Toch weet ze zich te beheersen. Dit jaar is ze dan ook iets minder rigoureus in het wegdoen van haar eigen kleding. “Vorige keer heb ik dingen weggedaan waar ik achteraf spijt van kreeg. Nu heb ik een paar shirtjes en mooie zwarte lakhakken in mijn roze Detox tas gedaan” , aldus Karin.

De hoeveelheid tassen os echt enorm

De hoeveelheid zakken is echt enorm

Aan de hoeveelheid ingezamelde kleding blijkt maar weer eens wat een miskopen wij allemaal doen. Karin geeft toe hier ook last van te hebben: ”dan wil ik perse die Ralph Lauren blouse en als ik hem aan heb voel ik me net mijn moeder”. Haar grootste miskoop is een paar hoge hakken met zo’n 1200 bandjes. “Die moest ik gewoon hebben! Ik zou de volgende dag op reis gaan, maar toen ben ik  ze ‘s avonds toch nog snel gaan kopen. Toen ik mijn hoge hakken de volgende dag aanhad ben ik na 10 minuten terug gegaan naar het hotel om mijn gympen te halen”

Met zoveel rekken zouden wij ons moeilijk kunnen beheersen!

Met zoveel kledingrekken zouden wij ons moeilijk kunnen beheersen!

Naast tweedehands Detox shoppen kun je dit jaar ook bieden op speciale designerstukken die 26 Nederlandse ontwerpers uit hun collectie beschikbaar hebben gesteld en die getoond zullen worden in een speciale modeshow die om 13.30 uur in de Bijenkorf in Amsterdam van start zal gaan. Een hoop extra werk voor de redactie, maar Karin kijkt er zeker naar uit. De jurk van G-Star, de creatie van Viktor & Rolf, Claes Iversen en Erik Frenken behoren tot haar favorieten, al vindt ze eigenlijk alles mooi.

Dit jaar is gekozen om het ingezamelde bedrag te doneren aan Orange Babies en ondanks de crisis hoopt Karin dat Glamour deze keer nog meer geld ophaalt dan vorig jaar.” Vorig jaar was na 1 uur alles uitverkocht. Dit jaar hebben we meer kleding en natuurlijk ook de veilig van de designerstukken. Het gaat mij om het celebrate fashion gevoel over te brengen, dat is mijn doel.”

Karin met ons armbandje, ze laat weten vaak op I Love Fashion News te kijken :-)

Karin met ons armbandje, ze laat weten vaak op I Love Fashion News te kijken :-)

Kijk voor meer informatie over de Detox your Wardrobe actie op www.glamour.nl en zorg dat je er bij bent zondag in de Bijenkorf in Amsterdam. Om 12 uur gaat de verkoop van start en het beloofd heel druk te worden, so be on time!

(Fleur Le Guen)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties