0

NEW INTERVIEW: Jeffrey van Wella Professionals over zijn Boutyq - Jeffrey JanssenAmsterdam – In zijn eigen kapsalon Coup d’État spreek ik met Jeffrey Janssen, de Nederlandse Creative Director of Style van Wella Professionals, over zijn andere kindje: Boutyq, waarvan  op 23 maart de tweede editie zal plaatsvinden. Uiteraard is hij erg trots op dit platform dat nationaal en internationaal modetalent de kans geeft om zichzelf te laten zien. Ook voor hem is Boutyq dé gelegenheid om te laten zien waar Wella Professionals voor staat. “Heel veel mensen weten niet precies wat Wella Professionals doet en op deze manier kunnen we het publiek onze boodschap meegeven.”

“Deze boodschap is design vertalen naar een draagbaar kapsel, dat is ons uitgangspunt. We zijn daarbij net een kameleon: we passen ons aan naar de wensen van de consument en in dit geval de ontwerpers. We gaan ook altijd helemaal blanco een nieuwe show in: eerst kijken we naar de collectie van de ontwerper en hun wensen en zo proberen we een geschikte look te creëren.”

De vorige Boutyq show met Jade Jagger

De vorige Boutyq show met Jade Jagger

“Bij de collectie van ontwerper Sjaak Hullekes is er gekozen voor een klassieke basis, maar met een nonchlante twist. Het moet natuurlijk te te stijf worden. Het haar bij de modellen van label PPQ lijkt op die van de mannen van Sjaak, hier wordt echter meer het ‘second day effect’ benadrukt. De dames hebben lang haar met een midden-scheiding die als het ware om hoog komt. Dit effect bereiken we door bij de onderste lagen van het haar de plukken direct bij de hoofdhuid met een wafeltang om te buigen. De bovenste plukken bewerken we met een krultang. Resultaat: een gezonde volumineuze bos met haar.”

De producten die hiervoor worden gebruikt zijn Wella System Professional (winnaar van de Astir Award) en om te fixeren High Hair van Wella Professionals. De producten zijn uitsluitend in kapsalons verkrijgbaar, om ervoor te zorgen dat je een goede professionele uitleg krijgt voordat je aan de slag gaat.

High Hair

High Hair voor een volle coupe

Plannen om met Boutyq naar het buitenland te gaan zijn er voorlopig nog niet: ” We willen eerst een paar keer hier het evenement goed neerzetten.” Uiteraard zit Wella Professionals verder niet stil. Jeffrey gaat volgende week naar Parijs om daar met de Global Director van Wella om de tafel te zitten voor de nieuwe trends. Ook de Fashion Week in Parijs slaat hij niet over. Ook verklapt Jeffrey ons dat hij in de toekomst samen iets met schoenenontwerper Jan Jansen zal gaan doen. Wat dat is blijft nog even geheim, wij zijn erg benieuwd!

Kijk voor meer informatie op www.wellaprofessionals.nl en www.mynthboutyq.com

(Fleur Le Guen)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties