0

Amsterdam – Eva van de Wijdeven ken je misschien wel beter als Desie uit Dunya & Desie, Vuurzee en A’dam & E.V.A. waarin zij de hoofdrol van de gelijknamige Eva speelde.

Eva staat niet alleen bekend om haar grote rollen in televisieseries, maar ook om haar uitgesproken kledingstijl. De 26-jarige actrice gaat vrij casual gekleed en laat vaak zien dat zij een eigen stijl heeft. Dat is dan ook de reden dat Elle haar genomineerd heeft voor de Personal Style Award. I Love Fashion News sprak haar over shoppen, de rode loper en natuurlijk de nominatie!

Gefeliciteerd met je nominatie! Hoe vind je het om genomineerd te zijn?
“Geweldig! Ik schrok wel een beetje, want ik had het echt niet verwacht! Ik ben helemaal niet zo bezig met awards. Wel met mode hoor, maar ook niet op zo’n manier dat ik precies weet wat de nieuwste trends zijn en mij daarnaar kleed.”

Hoe kleed je je dan wel?
“Ik doe gewoon aan wat ik leuk vind. Van vintage kleding tot stoere sneakers met een simpele legging of spijkerbroek. Het moet vooral makkelijk zitten. Maar tijdens het uitgaan kom ik toch eigenlijk altijd wel weer uit op new eighties stijl. Mensen roepen vaak naar me: “Je lijkt Madonna wel!”.

“Mensen roepen door mijn kleding vaak dat ik op Madonna lijk!”

Is Madonna een stijlicoon voor je?
“Nee, helemaal niet. Ik hou ook heel erg van eighties en nineties muziek, dus daar zou het aan kunnen liggen. Misschien ben ik wel in de verkeerde tijd geboren! Ik heb verder ook helemaal geen stijlicoon. Ik vind Nicki Minaj leuk om naar te kijken, maar dat zijn natuurlijk geen draagbare outfits.”

Weet je al wat je aan doet tijdens de Elle Style Awards donderdag?
” Nee, eigenlijk nog niet! Gelukkig hoef ik mij daar ook helemaal niet druk om te  maken, want mijn stylist Sonny Groo is druk voor mij aan het shoppen!”

Ben je geen echte shop-a-holic?
“Dat verschilt heel erg. Als ik heel druk ben shop ik ook wel eens twee maanden helemaal niet. Maar als ik dan eenmaal vrij heb, en geld op de bank, dan kan ik ook best losgaan en één of twee leggings te veel komen. Maar ik ben geen big spender. Ik geef liever vijftig of honderd euro uit aan een hele outfit dan aan één item. Ik heb ook bijna geen designerkleding in mijn kast. Gelukkig word ik gesponsord door Diesel, daar heb ik echt vette items van waarmee ik ook lang doe!”

Wat zou je nog heel graag aan willen op een première?
“Er is een jurk van Chanel of Dior, zalmkleurig, strak en met heel veel veertjes van je middel. Met een enorme sleep. Die wil ik heel graag aan, maar ik ben daar echt te klein voor. Maar zo chique wil ik nog wel eens gekleed. Maar Fergie heeft ook een keer opgetreden in een zwart leren pak met alleen maar LED-lampjes. Maar dat is dus weer het tegenovergestelde.”

Waar kunnen we je op dit moment in uittekenen?
“In sneakers! Ik heb veel sneakers van Nike, maar draag nu ook old school puma’s. Die scoor ik bij Patta op de Nieuwzijds Voorburgwal. Het voordeel is dat ik heel kleine voeten heb en dus gewoon vijftig euro minder betaal voor de kinderschoenen! ”

(Tekst: Esmée van Rijn)

(Beeld: Pablo Delfos @ Manja Otten X Cake)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties