0

M.A.CAmsterdam – Elke Willemen weet àlles van make-up! Dat moet ook wel als je senior make-up artist bij M.A.C bent.

ILBN had geluk, en mocht de make-up pro gisteren het hemd van het lijf vragen bij de modeshows van Boutyq, waar M.A.C de make-up verzorgde.

Boutyq is een concept dat zowel nationale als internationale designers een podium biedt. Drie ontwerpers showden gisteren hun stukken: Francisco van Benthum, Jeroen van Tuyl en Unconditional.

M.A.C

Het is M.A.C wat de klok slaat bij Boutyq!

Kun je wat vertellen over de make-up voor deze drie shows?

“Omdat we hebben hier te maken met drie shows, betekent dat ook drie verschillende looks! Maar de rode draad is een lichte concealer en poeder, met gouden accenten. Het gaat om een clean skin en je ziet de make-up eigenlijk nauwelijks zitten. We leggen geen nadruk op de wenkbrauwen, maar slechts op enkele highlights.”

“Omdat de shows een mix zijn van mannen- en vrouwenkleding hebben we ook gekozen voor een mix van vrouwelijke èn mannelijke make-up. Al willen we de mannen nog wel stoer houden! Ik vind het leuk om op basis van de instructies van de ontwerpers nieuwe make-up te creëren. Voor deze shows heb ik bijvoorbeeld een aantal druppels van de M.A.C Luster Drops gemixt met de Mixing Medium shine, waardoor je een hele mooie, gouden crème krijgt.”

M.A.C

Elke gaat voor subtiele make-up, met highlights

Wat is het spannendste van een show voor jou?

“Dat is toch wel de test look, een dag tevoren. Dan kijken we hoe de verschillende looks precies staan. Op de dag zelf is het vooral de timing die goed moet zijn, maar als alles op tijd gaat, is er ook geen sprake van stress. Ik vind make-up aanbrengen zelf heel ontspannend, dan kan er echt een bom naast me ontploffen en ik ben nog steeds kalm, haha!”

M.A.C

Ook de mannen krijgen make-up op

Wat zijn de trends die we deze zomer nog veel zullen zien?

“Veel pastelkleuren, zachte kleuren. Ik raad eigenlijk iedereen aan om harde kleuren te mengen met wit, dan krijg je een hele zachte make-up zonder dat het echt een bruidsmake-up wordt. Ik ben zelf ook dol op de neontrend, maar dan vooral op de lippen. Houd dan wel je ogen heel natuurlijk. Voor de ogen kun je gaan voor een knallende eye-liner, maar hou dan de lippen weer rustig. Het gaat om balans!”

M.A.C

Het resultaat, subtiel! (Foto: Team Peter Stigter)

www.maccosmetics.com

(Anna Nikbakht Nooshin)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties