0

NEW INTERVIEW: De fotograaf van Elite Model Look 2010Amsterdam – Dit weekend waren de casting dagen van de Elite Model Look in het winkelcentrum van Amstelveen. Allemaal jonge en mooie meiden hopen op een contract bij Elite en een leven als echt topmodel. Maar zo makkelijk is het nog niet! Ze moeten door rondes heen en er vindt natuurlijk een finale plaatst. Fotograaf Joshua Rood maakte de foto’s van de upcoming modellen. Wij hebben hem een aantal vragen gesteld over zijn vak en natuurlijk over Elite Model Look. Bekijk snel de foto’s van de castingdagen en het interview!

1. Wie is Joshua Rood?
‘Ik ben mode fotograaf voor magazines en internationale modecampagnes. Ik maak veel portretten van bekende- en minder bekende Nederlanders. Zo ben ik met Yolanthe bijvoorbeeld naar India afgereisd voor stichting Stop Kinder Misbruik. Dat was wel heel stoer!’

NEW INTERVIEW De fotograaf van Elite Model Look 2010

2. Als DE fotograaf van Elite Model Look 2010, is er dan ruimte om je eigen stijl te handhaven?

Ik ga er van uit dat ik juist daarom gevraagd ben. Dus ja, daar is zeker ruimte voor! Anders had ik het ook zeker niet interessant gevonden, hoewel het natuurlijk wel cool is dat je voor zo een grote organisatie mag schieten.

NEW INTERVIEW: De fotograaf van Elite Model Look 2010
3. Hoe groot is de invloed van de fotograaf in het groot worden van opkomende modellen? Bijvoorbeeld: Als Doutzen Kroes door een amateur fotograaf zou zijn ontdekt, zou ze dan ook zo groot zijn geworden?

Een model wordt in het begin van haar carrière nog erg gevormd door het modellenbureau en alles wat er omheen gebeurd. Mijn gevoel zegt wel dat de dingen die gebeuren ‘meant to be’ zijn. Dus als Doutzen een slechte start zou hebben gehad, dan was de kans groot dat ze minder ver zou zijn gekomen of er langer over had gedaan. Carrières zijn afhankelijk van vele factoren. De fotografen en hun visies zijn zo een factor. En ja, ik geloof absoluut dat een paar goede fotoseries een model een raketstart kan geven.

NEW INTERVIEW: De fotograaf van Elite Model Look 2010
NEW INTERVIEW: De fotograaf van Elite Model Look 2010

NEW INTERVIEW: De fotograaf van Elite Model Look 2010

4. Had je een bepaalde verwachting van de shoot?
Natuurlijk hebben de meiden allemaal geen of weinig ervaring. Maar daar maakte ik me niet al te veel zorgen over. Het is goed gegaan en was gezellig. Een goede shoot is meestal wel een feestje op zich!

5. Is dit jouw grootste klus?
Nee, maar de hele organistaie rondom Elite Model Look is wel enorm. Mijn complimenten hiervoor aan Janneke van de organisatie. Elke klus vraagt een andere voorbereiding en aanpak.

NEW INTERVIEW: De fotograaf van Elite Model Look 2010
NEW INTERVIEW: De fotograaf van Elite Model Look 2010
NEW INTERVIEW: De fotograaf van Elite Model Look 2010
6. Als je op vakantie gaat, kan je dan ook een beetje vakantieplaatjes schieten? Of neem je voor elke foto de tijd?
Op vakantie wil ik aanvankelijk juist rust en niet aan fotografie denken. Maar uiteindelijk neem ik altijd mijn werk mee en schiet ik natuurlijk een aantal series.  Zo kom ik toch nooit helemaal tot rust! Dit jaar heb ik voor het eerst gesurfd in Zuid-Frankrijk zonder al te veel foto’s te maken en dat beviel me wel. Het is heel belangrijk om ook op te laden.

Natuurlijk is iedere reis een herinnering en wil je die ook graag vastleggen. En hierbij geldt: Hoe minder ik over de composities nadenk, hoe intuitiever het gaat, hoe beter de foto’s.

7. Wat vind je leuker, achter de lens of voor de lens?
Achter de lens! Dat is wat ik al mijn hele leven doe! De paar keer dat ik voor de lens stond waren even wennen, maar het gaat me steeds beter af. Je maakt je sowieso steeds minder zorgen als je ouder wordt. Althans, dat geldt voor mij!

8. Waar haal je inspiratie uit?
Ik haal mijn inspiratie uit stijlen en uit situaties op straat. Vroeger las ik vooral veel fashion magazines. Nu weet ik dat het vooral uit jezelf moet komen.

NEW INTERVIEW: De fotograaf van Elite Model Look 2010
9. Wat is je belangrijkste drijfveer wat betreft fotografie?
Ik ben gek op Esthetiek en op schoonheid bij vrouwen die verder gaat dan alleen de schoonheid van de jeugd. Zodra er meer in iemand naar voren komt, in een foto, begint het interessant te worden. Maar wat die factor is? Ik zal niet eens proberen die te benoemen, haha!

10. Waarom is fotografie een passie?

Fotografie is mijn passie omdat ik het vanaf mijn veertiende al doe. Het volgde na het tekenen, wat ik nu al een tijdje niet heb gedaan. Verder is het prettig om op deze manier met mensen om te gaan. Eigenlijk coach ik ze om iets te voelen zodat ik het prettiger vind om naar hun te kijken. Natuurlijk zijn de reizen ook echt fantastisch. Daardoor krijg je passie.

NEW INTERVIEW: De fotograaf van Elite Model Look 2010
11. Welke foto/werk ben je het meest trots op?
Dat is meestal mijn laatste serie. In dit geval een vrij werksessie met Patricia van Salva Models en Elite NY. De styling werd gedaan door Kik Scheele en de make-up door Resy Ramaekers.

12. Wat is jouw ideale model?
Dat wisselt. Nu vind ik Bo Don, Patricia, Nina de Raad en Kate Moss de beste. Maar dat kan zo maar weer veranderen!

13. Nog meer grootse plannen in petto?
Ja, heel veel! Ook buiten fotografie. Maar dan kan ik helaas nog niks over zeggen. Wacht maar af!

NEW INTERVIEW Fotograaf EML 2010www.joshuarood.com

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties