0

NEW INTERVIEW: Clifford van couturelabel Maison PortierAmsterdam – Eerder meldden we al dat Nederland een couturelabel rijker is met Maison Portier. Vandaag was ik te gast bij de man achter dit speciale label, Clifford Portier, die mij enthousiast in zijn Salon de Couture verwelkomd. Vanaf vrijdag zal deze tijdelijke showroom ook toegankelijk voor het publiek zijn, tot donderdag 3 april.

Clifford vertelt mij over zijn fascinatie voor couture. Hoewel de 43-jarige ontwerper al veel ervaring in de mode heeft; hij was werkzaam was voor dansgezelschap Emio Greco PC en ontwierp voor merken als Mexx en Falke, slaat hij nu een hele nieuwe weg in met zijn eigen label.

NEW INTERVIEW: Clifford van couturelabel Maison Portier

“Een couturelijn zat al een hele tijd in mijn hoofd. Couture staat voor uniek en het ontwikkelen van een eigen lijn is dan ook altijd een droom geweest. Avondkleding is voor mij een hele happening ” Dat blijkt wel uit de ontwerpen die zeer uitdagend zijn en ‘flirten’ met de omgeving. Het ontwerpen voor het dansgezelschap heeft hem erg geïnspireerd. Hierbij kreeg hij te maken met de bewegingsvrijheid van de dansers en aangezien Clifford het werken met stretchstoffen een te gemakkelijk oplossing vond maakte hij gebruik van een speciale techniek: het schuin van de draad snijden van stoffen waardoor deze veel tastbaarder wordt.

NEW INTERVIEW: Clifford van couturelabel Maison Portier

NEW INTERVIEW: Clifford van couturelabel Maison Portier

Inmiddels is dit ook zijn handelsmerk geworden, het vrouwelijk lichaam is zijn grootste bron van inspiratie en het silhouet komt daarbij duidelijk naar voren. Dit doet hij door te werken met verschillende soorten zijde. Bijzonder is dat Clifford geen schetsen op papier maakt maar zijn ontwerp uittekent op de stoffen.

NEW INTERVIEW: Clifford van couturelabel Maison Portier

Vrouwen waarvoor hij graag zou willen ontwerpen zijn Nicole Kidman en Julienne Moore. “Ik ontwerp voor de oudere vrouw die sterk in haar schoenen staat. Ik zie haar ook voor me als ik teken” Het couturehalte in Nederland stelt volgens Clifford niet zo veel voor, hij vindt zijn voorbeelden dan ook vooral over de grenzen. “Madeleine Vionnet en Jeanne Lanvin zijn inspiratiebronnen en meer recentelijk Alexander McQueen die visionair op het gebeid van mode was ”

NEW INTERVIEW: Clifford van couturelabel Maison Portier

Het hoogtepunt in zijn carrière moet volgens Clifford nog komen. “Het opzetten van mijn eigen label is al een hele stap en ik vind het vooral belangrijk dat ik mijn eigen handschrift kan blijven door ontwikkelen zonder daarbij te commercieel te moeten worden”.

Maison Portier ‘Salon de Couture’ bevindt zich in de Hartenstraat 34-36 in Amsterdam. De salon is voor publiek vanaf vanaf vrijdag 26 negen dagen geopend van 10.00-19.00 uur en donderdag 1 april van 10.00-21.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.maisonportier.com

Beeld: Jouke Bos

(Fleur Le Guen)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties