0

Den Haag – Eduardo Ferreira, DE rechterhand van Bobbi Brown (van het make-up merk) was deze week in het Historische Haagse Hotel Des Indes voor de opening van de nieuwe Counter in de Bijenkorf van Den Haag.

Natuurlijk was I Love Beauty News aanwezig om Eduardo eens fijn te ondervragen over Bobbi Brown natuurlijk en over Nederlandse schoonheid. We wilden tips… En die kregen we!

De entree van hotel Des Indes

1. Hoe ben je in de beauty industrie beland?
Dat is een lang verhaal, twintig jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik hier nu zou zitten. Ik deed alles op de traditionele manier. Ik ging naar de universiteit, studeerde economie en werkte tien jaar voor een aantal banken. Totdat ik betrokken raakte bij een ernstig auto ongeluk. Ik had eigenlijk dood moeten zijn, maar ik overleefde. Dat heeft me doen beseffen dat het leven te kort is om niet je hart te volgen. Ik ging drie maanden naar India en ging daarna direct aan de slag bij Clinique. Ik leerde daar de huid kennen. Bobbi benaderde me toen de eerste winkel in Portugal werd geopend (Eduardo komt uit Portugal, red.)  En sindsdien werk ik voor Bobbi. Ik hou van kleur, ik wil mensen zien groeien. De beauty industrie is niet zo oppervlakkig als het soms misschien lijkt, het is de balans die gevonden moet worden.

2. Wat maakt Bobbi Brown zo speciaal
Het feit dat wij gaan voor naturel look. Ons motto is “Benadruk je schoonheid, schenk geen aandacht aan de dingen waar je niet blij mee bent”. Bij Bobbi draait het niet om catwalktrends. Make-up moet mensen mooier maken, het moet niet al te heftig zijn. Mensen zijn vaak bang van High Fashion, het moet vertaald worden naar de realiteit. Bobbi probeert mensen te begrijpen en Bobbi luistert ook altijd naar haar klanten. Ook niet geheel onbelangrijk, bij iedere counter wordt je professioneel geholpen, het gaat namelijk ook om de beleving en de juiste productkeuze natuurlijk!

3. De campagne luidt ‘Pretty Powerful’ wat maakt een pretty girl, een pretty powerful girl?
Iedere vrouw is mooi, maar met een beetje make-up voelt een vrouw zich vaak ook net iets mooier. Het gaat er om dat make-up een bepaalde zelfverzekerdheid geeft. Het gaat om die zelfverwezenlijking, die kracht die make-up kan geven. En dat probeert Bobbi met deze campagne te vertellen.

4. Wat vind je van Nederlandse vrouwen?
Eerlijk waar, zonder jou nu proberen te vleien, ik vind Nederlandse vrouwen geweldig. Jullie zijn de grootste multi-taskers die ik ken. Jullie zijn zo bescheiden, brengen de kinderen achterop de fiets naar school, soms zit er zelfs nog een voorop ook! Jullie werken, jullie zijn altijd bezig! En jullie zijn natuurlijke schoonheden, plus dat jullie ook een sterk milieubewust zijn hebben. Jullie denken goed na over natuurlijke producten. De make-up van een typische Nederlandse vrouw zou ik als volgt omschrijven, een getinte dagcrème die vaak rijk is aan vitamine en op natuurlijke basis is, een crème blush, wat mascara en lipgloss. En dat is nou precies de filosofie van Bobbi.

5. Wat is de grootste make-up fout die een vrouw kan maken?
De grootste fout is de verkeerde kleur foundation, het kan dan wel je stijl zijn om altijd met een zongebruinde tint de deur uit te gaan, of juist met een mat wit gezicht, maar het maakt je er niet mooier op, je creëert zo’n look niet met foundation. Je make-up kan nog zo mooi zijn, maar als je huid niet mooi is valt de rest in het niet. Bobbi heeft 22 verschillende kleuren foundation, er zit dus altijd wel een kleur bij die bij jouw huidtint past. Het is heel belangrijk om bij de counter gewoon goed geholpen te worden. Zelf zie je het vaak toch net iets anders. En test de foundation op je gezicht, niet op je hand! En check even of het ook bij daglicht matcht met je nek.

6. Welke vijf beauty producten zou ieder meisje in moeten investeren?
1. Concealer, Bobbi heeft voor alle 22 verschillende kleuren foundations, 22 verschillende concealers. Kies een andere concealer voor de kringen onder je ogen dan voor kleine vlekjes op de huid. Voor onder de ogen gebruik je een concealer op oliebasis, zodat het niet in de kleine lijntjes trekt. En voor de kleine vlekjes gebruik je een concealerstick. Zorg ook dat je de juiste kleur kiest. Als je een lichte huid hebt kies je voor een concealer met roze tonen, voor een olijfkleurige huid gebruik je een concealer met perziktonen. Gebruik voor je kringen ½ tint lichter dan je huid en voor de kleine vlekjes 1 tint donkerder.

De concealer stick van Bobbi Brown

2. Blush, kies voor een blush met roze tonen. Niet bruin of oranje, heb je ooit een kind op het speelplein met een bruine wangetjes van plezier gezien? Nee toch? Die krijgen altijd zo’n gezonde roze glow. Daar wil je voor gaan.

De roze blush, isn't t lovely?

3. Lipgloss, het liefst een die ook voedend is.

4. Mascara, duidelijk.

5. Wenkbrauw-shaper. De wenkbrauw is heel gezichtsbepalend. Bobbi Brown heeft er een die lijkt op een mascara en er voor zorgt dat de wenkbrauw de gehele dag in shape blijft.

7. Ik las iets over klaar en mooi zijn in vijf minuten, hoe moeten we dat in godsnaam doen?
Heel simpel, ik geef je het stappenplan.

  1. Zorg dat je gezicht helemaal schoon is.
  2. Gebruik een gezichtscrème en een crème voor de ogen
  3. Breng een correcter aan, dit is geen foundation maar een soort van neutrale basis.
  4. Lach in de spiegel en breng blush aan op de junkbeenderen, gebruik bijvoorbeeld Pot Rouge van Bobbi, dat is heel makkelijk aan te brengen.
  5. Lipgloss, hiervoor kun je ook Pot Rouge van Bobbi gebruiken!
  6. Mascara
  7. Wenkbrauwen shapen

& Ready & Beautiful to go!

8. Heb je nog een ultiem beautysecret dat je met ons wilt delen?
Kijk in de spiegel en kijk naar je zelf. Kijk naar wat je mooi vindt, het is heel makkelijk om al je punten aan te wijzen waar je niet tevreden over bent. De samenleving legt zo’n druk op vrouwen, daardoor zien velen niet meer wat wel prachtig is. Benadruk je schoonheid, schenk geen aandacht aan de rest. Lach. Oh en kijk uit met poeder!

Kijk…. daar hebben we nog eens wat aan!! Wat een super kans om Eduardo het hemd van het lijf te vragen. Ik ging nog naar huis met een goed gevulde goodiebag ook, helemaal top! In mijn wekelijkse blog, die morgen weer online staat op I Love Beauty News, zal ik jullie hier meer over vertellen…

I Love Goodiebags!

(Annemerel de Jongh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties