0

Maastricht – Maasmechelen Village – één van de negen Chic Outlet Shopping® Villages van Value Retail – vierde vorige week samen met Vlaams topmodel en Fashion Ambassador van Maasmechelen Village Anouck Lepère zijn tienjarige bestaan. Reden genoeg voor een interview met Anouck.

Gedurende het hele jaar zal het topmodel haar steentje bijdragen aan de viering van het tienjarig bestaan van het Limburgse outletdorp. ILFN’s Giusy sprak met haar over haar favoriete ontwerpers, modefotografen en winkelsteden.

Wat zijn je favoriete modesteden?
“Ik ben geboren en getogen in Antwerpen, dat is dus thuis zijn voor mij en het is ook altijd een van mijn favoriete hotspots geweest wat betreft shoppen. Daarnaast houd ik van compacte en eenvoudige shopping outlets, precies zoal Maasmechelen Village. Ze zijn leuk en bieden leuke spullen aan, maar blijven toegankelijk en bereikbaar. Dat is zeker handig voor mensen zoals ik: die werken heel hard en hebben niet zo veel tijd om te shoppen.

Wie zijn je favoriete fashion designers?
“Dat zijn Christian Wijnants (de man die haar little black dress, zie foto ontwierp, red.), Haider Ackermann en enkele New Yorkse designers als Zac Posen, Richard Chai en Erin Featherston.”

Anouck Lepère

Cupcakes om het te vieren! Credits: Maasmechelen Village

Wat is het leukste van het model zijn en werken in de modewereld?
“Ik werk al 10 jaar als model en ben heel dankbaar voor alle geweldige mogelijkheden die de modewereld te bieden heeft. Door mijn werk als model ontmoet ik veel interessante mensen met verschillende achtergronden, roots en verhalen. Daarnaast reis ik de hele wereld rond. Het is interessant om te zien hoeveel inspiratie je krijgt van intens werken voor een goede doel met een geweldige team van mensen, zoals het nu gebeurt voor mijn medewerking met KAGENO. Het is ontroerend te zien hoeveel je kunt doen en bereiken als je zo geïnspireerd bent door een missie.”

Als je terugkijkt in je loopbaan als model, is er iets dat je had er willen aan veranderen?
“Ik heb spijt dat ik ervoor koos  om een show van Dries van Noten niet te lopen. Dat was jaren geleden: ik was nog vrij jong en zat nog niet zo heel lang in de modellenwereld. Achteraf heb ik mezelf toen onderschat.”

Maasmechelen Village bestaat 10 jaar. Credits: Maasmechelen Village

Anouck Lepere draagt hier een zwart jurkje van Christian Wijnants

Van de fotografen met wie je hebt gewerkt heeft de meeste indruk opje  gemaakt?
“Sowieso alle fotografen van Vogue Italia, en in het bijzonder Steven Meisel en Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin. Daarnaast vind ik het op dit moment super om met de Nederlandse fotografe Dana Lixenberg te werken. Wij zijn samen naar Afrika gegaan in het kader van de medewerking met Kageno en ik vond het geweldig hoe ze heeft met alles geholpen en mij ook persoonlijk veel gesteund.”

Als je in de spiegel kijkt wie/wat zie je? Realiseer je hoe mooi je bent?
“Ik zie gewoon mezelf, ik zie de mens Anouck, niet de model Anouck. Voor mij is het nog steeds een verrassing dat ik zover ben gekomen, zeker omdat ik vrij laat ben begonnen als model, op m’n eenentwintigste. Het is grappig om te merken hoe de mensen tegen me aankijken, terwijl ikzelf er niet zo mee bezig ben.”

(Interview en beeld: Giusy de Ceglia)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties