0

Amsterdam – Audrey Hepburn is altijd al een plaatje geweest om naar te kijken. Om zo’n mooi koppie te onderhouden gebruikte de schone vooral producten van Estee Lauder. Haar signature look bestond uit volle wenkbrauwen, haar wimpers kamde ze netjes uit elkaar en verder gebruikte ze voornamelijk natuurlijke kleuren.

Eergisteren zou ze 82 zijn geworden en om dat te vieren, bekijken we haar favoriete beauty producten van dichtbij.

Veiligheidsspelden: Om die prachtige Bambi ogen te creëren, gebruikte haar visagist, Alberto de Rossi, een veiligheidsspeld. Zo kreeg hij elk haartje van elkaar gescheiden.

Een privé parfum: Spring Flower van Creed, werd in 1951 speciaal voor Audrey Hepburn gemaakt. Het fruitige geurtje werd in 1996 verkrijgbaar voor iedereen. Wat er allemaal in zat? Perziknoten, meloen, appel, rozen, jasmijn en musk.

Het signatuurgeurtje: Givenchy L’interdit Eau de Toilette Spray werd in 1957 samengesteld door Hubert de Givenchy, speciaal voor zijn muze Audrey. In de jaren zestig werd ook dit geurtje besschikbaar voor het publiek. Dit luchtje bevat Bulgaarse roos, jasmijn, rose peper, lis en tonkabonen.

Zeep: Erno Laszlo Organic Sea Mud Soap, die op natuurlijke basis is gemaakt, was Audrey’s absolute favoriet.

Haarproduct: Nadat haarstylist Philip Kingsley, Audrey ontmoette in 1974, wilde hij iets maken dat haar kapsel de hele dag in vorm zou houden. En zo ontstond Philip Kingsley Elasticixer Pre-Shampoo Treatment. Audrey vond het zo’n fijn product dat ze regelmatig een aantal tubes liet bezorgen.

(Ramona van Leeuwaarde)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties