0

Amsterdam – Als je haar maar goed zit… Dat vinden wij ook! Daarom zocht I Love Beauty News de beste tips om je haar gezond en glanzend te houden. Het resultaat, tien tips om je haar binnen no time een boost te geven.

1. Kam je haar voordat je het gaat wassen, nat haar breekt namelijk veel sneller.

2. Satijnen kussenslopen zien er niet alleen chique uit, zij zorgen ook voor zachte haartjes. Zij nemen veel minder vocht op dan dan katoenen kussenslopen waardoor je haar gehydrateert blijft. Dit zorgt er weer voor zorgt dat je haar minder snel breekt.

3. Vlecht je haar voor het slapen gaan, dit zorgt ervoor dat je haar minder snel breekt en zacht blijft.

4. Heb je een blonde coupe? Mix een half kopje citroensap met twee kopjes water en spoel dit door je haar heen voor een lichtere coupe.

5. Donker haar? Vervang de citroensap door ciderazijn en meng er nog 5 druppels kruidnagelolie doorheen. Je haar krijgt een extra, diepe glans hierdoor.

6. Geef je haar een oppepper door een huis-tuin-en-keuken masker. Je hebt drie ingedrienten nodig: olijfolie, eidooier en mayonaise. Laat het mengsel 10 minuten intrekken en spoel het goed uit, je haar voelt weer als herboren.

7. Masseer tijdens het wassen je haar rond je slapen om dode cellen te verwijderen. Dit bevordert ook de bloedcirculatie, wat je haar vitaler maakt.

8. Heb je wel eens verfresten die maar niet weggaan? Je verwijdert deze heel makkelijk door er met een tissue met nagellakremover over heen te gaan. De plekken moet je daarna wel goed insmeren om irritaties te voorkomen.

9. Krullen? Accentueer je coupe door je droge haar, streng voor streng, in te smeren met een conditioner. Werk vanaf de wortel naar de punt en spoel de conditioner niet uit.

10. Om je haar nog steiler te maken moet je dit een keer proberen: verwarm een beetje olijfolie en smeer dit in je haar. Let op dat het niet te heet is! Heb je van jezelf redelijk stijl haar? Laat de olie twee uurtjes zitten. Een flinke slag? Dan zijn vier uurtjes voldoende. De olijfolie was je er vervolgens uit met shampoo.

www.wellaproseriesacademy.nl

(Ramona van Leeuwaarde)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties