0

Amsterdam – Vivienne Westwood is een van de voorlopers van de punkbeweging in de jaren 70. Onlangs vertelde de Britse designer dat haar gedurfde ontwerpen marketing technisch goed uitkwamen. Vandaar dat haar beroemde pirate boots het zo goed deden: pure marketing!

“In die tijd was het alternatief en gedurfd om SM en pornografie te gebruiken in designs. Dat kan nu niet meer. Als ik terugkijk, was het gewoon een gat in de markt dat ik heb opgevuld. Het was een mooie marketing kans,’ aldus de ontwerper in een interview met Wall Street Journal. Westwood was in de jaren ’70 dé designer du jour als het op punk aankwam. Samen met haar man was zij verantwoordelijk voor de klassieke Britse punk look die rockband Sex Pistols uitdroeg. Het lijkt erop dat Viv hedendaags een beetje teleurgesteld is in de jeugd: “Ik ben het vertrouwen in hen kwijt, het enige wat de jeugd nu doet, is consumeren. Jammer.”

Afgelopen vrijdag vierde de roodharige ontwerpster alweer haar zeventigste verjaardag. Zij wordt geroemd om de bekende pirate boots uit 1981, shirts met choquerende teksten en de Schotse ruit. Daarnaast was zij het die Naomi Campbell liet vallen op haar torenhoge hakken tijdens een show in 1994.

www.viviennewestwood.co.uk

(Ramona van Leeuwaarde)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties