0

Amsterdam – Een echte musthave die iedere fashion victim moet hebben, is de little black dress. Voor iedere gelegenheid kun je deze aantrekken en sla je nooit de plank mis. Wil je toch een keer wat anders, kies dan voor de little black dress die een student uit Nieuw-Zeeland heeft gemaakt.

De studente Emily Steel, heeft namelijk een hele bijzondere variant ontworpen. De little slide dress is een echt kunstobject en bestaat uit filmnegatieven. Bij daglicht is daar niks van te zien en heeft het meer weg van een zwarte lakleren jurk die uit vele vierkantjes bestaat. Wanneer het donkerder wordt, verandert de jurk. In de negatieven zit namelijk LED licht verwerkt, waardoor de jurk paars kleurt en oplicht. Ineens zie je dat de hele jurk een projectie van een film is. Het lijkt alsof er een film wordt afgespeeld of dat je hele Instagram op de jurk wordt geshowd.

Dit hebben we nog nooit eerder op de catwalk voorbij zien komen en vinden het idee meer dan verfrissend. Zeg nou zelf, we zijn dol op fashion en films. Hoe leuk dat deze twee nu samen gecombineerd zijn. Zouden jullie deze jurk dragen?

Bekijk de foto’s hieronder van de ‘little slide dress’.

Er is niks van de filmnegatieven te zien in daglicht

De filmnegatieven die op de jurk zitten

Wanneer het donkerder wordt zijn de filmnegatieven goed op de jurk te zien

(Tekst: Lisa Tervoort)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties