0

Amsterdam – Iedereen is aan het snotteren: de griep ligt op de loer, zelfs in modeland. Tijdens de internationale Fashion Weeks doen modellen, editors en fotografen er alles aan om niet ziek te worden. De Fashion Flu kan zomaar toeslaan. Stel je eens voor.

Backstage bij modeshows lijkt het één grote apotheek. Model Lindsey Wixson kan bijvoorbeeld niet zonder haar omega 3,6, en 9, multivitamienes, Airborne (medicijn om je immuunsysteem te versterken), homeopathische tabletten en Viviscal (middel om dun haar tegen te gaan). Visagiste Lucia Pieroni kan daarentegen niet zonder haar knoflooktabletten terwijl haarstylist Eugene Souleiman zweert bij zijn natuurlijke microbiotische grapefruitzaad-supplementen.

Je warm aankleden is ook zeker een tip...

Voor model Britt Maren kwamen bovenstaande medicijnen veel te laat. Tijdens de New York Fashion Week voelde ze de Fashion Flu al aankomen. Gelukkig deed een (over)dosis vitamine C wonderen. Chinese kruiden blijken ook een aanrader te zijn volgens model Liu Wen. Of probeer eens de combinatie van gember, knoflook en citroen. “Laten koken en opdrinken voordat je naar bed gaat,” aldus Vogue editor Candy Pratts Price. Een goede tip, alleen klinkt die knoflook iets minder.

Slaap is natuurlijk het allerbeste, maar laten modemensen – inclusief ons! – daar nou nét niet aan toekomen. Het wachten is op de volgende griepepidemie. Maar met bovenstaande tips komen we in ieder geval een heel eind.

(Elisah Jacobs)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties