0

Amsterdam – Vanavond is het dan zover. Naomi Campbell organiseert speciaal voor het goede doel Fashion For Relief event tijdens het Filmfestival in Cannes. Een nobel initiatief van het topmodel: met het event wilt ze zoveel mogelijk geld ophalen voor de slachtoffers van de aardbeving in Japan.

Naomi was aangedaan door het nieuws van de ramp in Japan en besloot meteen iets te organiseren om te helpen. “Ik was in shock, en geloofde niet wat ik zag,” aldus het Britse model. Campbell staat niet alleen: ze vroeg haar beroemde vrienden om mee te helpen. Zo lopen onder anderen Kate Moss en Dame Shirley Bassey mee in de modeshow en doneerden verschillende designers jurken. Dolce & Gabbana ontwierp zelfs shirts voor het goede doel. Na de show vindt er een veiling plaats in samenwerking met Vogue Italia. Tijdens deze veiling worden er kunststukken van Tracey Emin en Dennis Hopper geveild waarvan de opbrengst uiteraard naar Japan gaat.

Naomi Campbell

Fashion for Relief organiseert verschillende projecten op modegebied om geld in te zamelen voor het goede doel. In 2005 organiseerde Naomi al eerder een Fashion For Relief event waar ze vijf miljoen euro binnenhaalde voor de slachtoffers van orkaan Katrina.

(Manouk de Boer)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties