0

Amsterdam – Jane Birkin veilt haar eigen Birkin tas om geld op te halen voor de slachtoffers van de tsunami in Japan. Het stijl-icoon verkoopt de allereerste Hermès Birkin bag ooit gemaakt. Het tasje moet flink veel geld ophalen.

Geïnteresseerden kunnen via eBay bieden op de zwarte tote. Het huidige bod staat nu al op € 3800 en de verwachting is dat dit alleen maar meer wordt. Extra leuk: Jane signeerde de tas! Birkin is hiermee toegevoegd aan het lijstje bekende mensen dat spullen doneert voor Japan. Eerder werden de sieraden van wijlen Liz Taylor’s al geveild voor Japan.

De Birkin bag kwam op de markt nadat Jane in het vliegtuig heel toevallig naast Hermès’ hoofddesigner Dumas zat. Ze klaagde tijdens de vlucht dat ze nooit een tas kon vinden die groot genoeg was voor al haar spullen. Jane – toen een jonge moeder en beladen met spullen van dochters Lou Doillon en Charlotte Gainsbourg – vormde toen dé inspiratiebron voor de tas. De rest is geschiedenis. Hedendaags moet je nog altijd op een wachtlijst staan om eentje te bemachtigen. Victoria Beckham heeft er zelfs een voor elke dag van de week (of maand…).

Jane met haar Birkin bag

Je kunt hier bieden op de Birkin tas van Jane www.ebay.com.

(Elisah Jacobs)

- Naomi Attwood

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties