0

Amsterdam – Vorige week vroeg ILFN’s editor in chief Elisah aan mij of ik de MBJ (My Best Jeans) spijkerbroek wilde uittesten. Werkdag twee en ik krijg nu al een leuke opdracht om te uit te voeren. Maar natuurlijk wil ik dat doen. Ik ben een echte jeansliefhebber en heb ze dan ook in allerlei verschillende soorten en maten (gehad).

De boyfriend-jeans, heel veel skinny’s, shorts, lichtgewassen jeans, onbewerkt en in het grijs.

De perfecte jeans zat er tot nu toe alleen nog niet tussen. Vaak zit de jeans in het pashokje perfect hoor, en zit het ook mooi om je kont heen. Maar na een dag of twee blijkt het toch net niet aan de verwachtingen te voldoen. Er is altijd wel wat: Te wijd om de taille, krijg je een enorme zakkont of is de kleur na twee wasbeurten in het niets verdwenen. MyBestJeans belooft dat dit geschiedenis is, dus mijn ogen begonnen al te glunderen toen Elisah mij de broek overhandigde. Na thuiskomst begin ik gelijk aan project ‘perfect jeans’. De afzakbroek (wat niet zo bedoeld is) die ik vandaag aanheb ruil ik om voor het veelbelovend paar. En dat merk ik maar al te gauw. Voordat ik de jeans aantrok moest ik een beetje naar de WC – maar nu! De broek zit zo strak om mijn buik dat mijn blaas het niet meer volhoudt.

Ramona test de jeans

De test kan beginnen
Zo, dat lucht op. Maar… de broek zit nog steeds krap en het opgeblazen gevoel houdt aan. Ok, ik nu moet ik toegeven dat ik echt nooit hoogzittende broeken of rokken draag. Dus dat was even wennen. Ik analyseer alles even en merk dat de broek wel heel goed om mijn kont heen zit. Dat heb ik alleen als ik veels te kleine maten draag, en dan krijg ik de rits niet vast! Ik voel even aan mijn kont -een beetje beschamend moment- maar het lijkt echt alsof ik een echte bilpartij heb. Jennifer Lopez wint het nog steeds van mij, maar die hangende billen die zijn onstaan door een gebrek aan beweging worden zo weggemoffeld door deze broek.

Hij zit perfect!

De spiegel. Het engste moment, ik hou er sowieso niet van om mijn lichaam op zo’n analyserende manier te bekijken, maar ik doe het is voor een opdracht, houd ik mijzelf voor. Ok, ik moet even op de rand van het bad klimmen want ik heb geen fatsoenlijke passpiegel in mijn nieuwe kamer (hop, even bijschrijven op mijn to-buy-list). En dan zie ik het, mijn kont…Mijn kont? Zo, maar dat ben ik niet gewend! Ik ken alleen maar afzakkonten. Durf ik zo wel over straat? Bij elke bukpartij voel ik dat mijn boek moeite doet om ruimte te vinden. Misschien moet ik het nog maar even uitlopen. De grote vraag is of het dan nog goed om mijn kont heen zit.

De jeans is geslaagd voor de test.

Zes testdagen later…
In de tussentijd heb ik vele andere jeans gedragen en ik moet zeggen ‘no one else comes close’. Ik heb kilometers gefietst, gestofzogen, schoongemaakt, gedanst en gesprongen in deze broek en hij zit nog steeds als gegoten. Het ‘auw-mijn-buik-wordt-platgeperst’ was na een dag voorbij, maar de broek bleef mooi wel om mijn kont heen zitten. Ik denk dat deze jeans mijn kast nooit meer verlaat. My Best Jeans is geslaagd voor de test!

(Ramona van Leeuwaarde)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties