0

Amsterdam – Het had bijna gekund dat Riccardo Tisci – de man achter Givenchy – niet een glansrijke carrière zou hebben bij het Franse modehuis. Tisci sloeg namelijk Givenchy’s aanbod bijna af. Totdat zijn moeder belde.

“Ik was niet geïnteresseerd in een contract. Sterker nog: ik was van plan te weigeren,’ aldus de designer die door Givenchy in 2005 werd gevraagd om Julien MacDonald over te nemen. “Mijn moeder belde me toen met de mededeling dat ze haar huis wilde verkopen omdat mijn zussen het geld nodig hadden. Ze vertelde me dat ze dan wel naar een bejaardentehuis zou gaan.” Volgens Riccardo voelde dat als een messteek in zijn hart: “Toen ik in Parijs dat contract onder ogen zag met al die nullen dacht ik meteen aan mijn moeder. Die zou namelijk nooit meer geldzorgen hebben. Met die gedachte in mijn achterhoofd tekende ik het.”

Riccardo Tisci

Mamslief is nog altijd een groot inspiratiebron voor elke collectie. “In modeland moet alles groots zijn, maar mensen zoals mijn moeder willen juist geen imago kopen. Ze willen inhoud.”De ideale zoon. Zou Riccardo binnenkort weer een contract tekenen? Nu bij modehuis Christian Dior…

www.givenchy.com

(Elisah Jacobs)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties