0

NEEW FASHION SHOWAmsterdam – Sinds Coco Chanel haar ‘Little Black Dress’ etaleerde in de Amerikaanse Vogue in 1926 is het een modeklassieker voor vrouwen. Niet langer het uniform van rouwende weduwen werd de ‘petite robe noire’ zoals Mademoiselle het noemde, het summum van chique, toegankelijk voor alle vrouwen, geschikt voor alle gelegenheden.

Indra Welman: “De meeste collecties vertellen een heel verhaal aan de hand van een of twee favoriete ontwerpen. Voor mij is het kleine zwarte jurkje het ultieme kledingstuk dat mijn diepste passie voor mode behelst. Ik onderzocht mijn eigen garderobe, die uitpuilt van de little black dresses, en voelde een sterke behoefte mij design inspiraties nu eens uit te werken in telkens één little black dress, in plaats van deze uit te smeren over een hele collectie. Het is net zoiets als direct een Best Off-album uitbrengen. Op deze manier kan ik veel meer ideeën uitwerken en ga ik me niet zo snel vervelen. En zo is het concept voor Une petite robe NOIRE geboren.”
NEW FASHION SHOW
NEW FASHION SHOWUne petite robe NOIRE is een doorlopende collectie ‘little black dresses’, elk ontwerp ontstaan vanuit een unieke inspiratiebron, en hoewel sensualiteit het motief is achter iedere ‘little black dress’, is Indra Welman erop uit het begrip ‘sexy’ te herdefiniëren.
Na de lancering tijdens Amsterdam International Fashion Week op 15 Juli 2010 zal Une petite robe NOIRE verkocht worden via de webshop unepetiterobeNOIRE.com waar regelmatig nieuwe ontwerpen gepresenteerd zullen worden. Prijzen variëren van €300,- tot €500,-.

www.unepetiterobeNOIRE.com

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties