0

Amsterdam – De Amsterdam Fashion Week is afgelopen woensdag begonnen en de hele Nederlandse modewereld verzamelt zich voor de mooiste shows. Gisteravond vond de SIS by Spijkers en Spijkers show plaats. Het ontwerpersduo Spijkers en Spijkers bestaat uit de tweelingzussen Truus en Riet Spijkers en zijn een groot begrip in modeland.

Front row zaten onder andere Hilmar Mulder, Bastiaan van Schaik, Beertje van Beers, Lauren Verster en Jort Kelder te vinden. Onder de modellen liep Holland’s Next Topmodel winnares Tamara mee.

De show begon met een zwart-wit filmpje waarin de toeschouwers een fragment van de film Bonnie en Clyde (1967) kregen te zien. De film bleek een grote inspiratiebron te zijn voor de zussen. De muze van de show was Faye Dunaway, die de rol van Bonnie vertolkte.

Het verhaal over het Amerikaanse beruchte bankroversduo uit de jaren 30 die door heel Amerika reisden, vormden daarmee de rode draad binnen de draagbare SIS wintercollectie.

De modellen waren echte ‘Bonnies’ met nonchalante baretten op het hoofd, big hair, vrouwelijke jurkjes en hoge hakken. De grafische patronen en grote kleurvlakken die typerend zijn voor Spijkers en Spijkers, waren nu volop terug te zien. De ontwerpen waren vrouwelijk en elegant en als stoere tegenhanger werden er grof gebreide vesten, broekpakken en stoere jasjes gedragen. Roze, rood en bordeaux en blauw, wit en zwart waren de twee kleurengroepen die telkens terug kwamen.

Deze prachtige show was helaas snel weer voorbij, maar gelukkig kunnen we nagenieten met de foto’s. Bekijk hieronder de foto’s van de collectie.

Als tegenhanger van de vrouwelijke jurkjes waren er ook stoere broekpakken te zien, zoals deze grijze

Of deze donkeregrijze variant

HNTM winnares Tamara werd in een stoer vest gespot.

Veel modellen droegen een baret, een verwijzing naar het personage Bonnie

De grafische patronen zijn kenmerkend voor Spijkers en Spijkers

Een van de kleuren die veel terug kwam, was donkerblauw

De collectie bestond vooral uit mooie vrouwelijke jurkjes

Het ontwerpersduo Spijkers en Spijkers

De AFW duurt nog t/m aanstaande zondag

www.spijkersenspijkers.nl

(Tekst: Esmé Schouten)

(Catwalk beeld: Giusy de Ceglia)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties