0

Victoria KoblenkoAmsterdam – Victoria Koblenko is één van de weinige BN’ers die lef toont op de rode loper. Wij zijn er dan ook erg trots op dat deze fashionista in hart en nieren een plekje in de jury zal vervullen tijdens de finale van de Miss I Love Fashion News Contest! Om haar alvast wat beter te leren kennen onderwierpen wij haar aan onze fashion vragen.

1. Wat is je favoriete kledingmerk?
Antonio Marras, zowel voor zijn eigen modehuis als voor KENZO bewonder ik hem al heel lang voor zijn gebruik van rijke stoffen en ongebruikelijke combinaties. Givenchy komt op twee en Alexander McQueen op drie.

- Wat is je favoriete tassenmerk?
Ik draag mijn hutkoffer van Sonia Rykiel nu helemaal kapot, die gaat het tweede seizoen waarschijnlijk niet halen. Voor feestjes heb ik een onvervangbaar exemplaar van Missoni die net in mijn hand past.  Mijn all time favourite is een vintage KENZO die ik vond op Puces de Clignancourt;  hét vintagewalhalla van Parijs.

- Wat is je favoriete schoenenmerk?
Ik ben een regelrechte schoenen-fetisjist. Ik heb een verzameling waar ik goed aan doe door deze te laten verzekeren. Er zitten hele extravagante exemplaren tussen. Van Marni tot Etro en van Yves Saint Laurent tot Miu Miu, waar ik de meeste van heb. Mijn favorieten schoenen zijn natuurlijk de twee paar die ik zelf ontworpen heb.

Schoen

Victoria's eigen schoen.

schoen

Iets om trots op te zijn!

- Wat is je favoriete accessoires merk?
Onlangs heb ik Appartement a Louer (apartment to let) ontdekt in Galerie LaFayette in Parijs. Sowieso is de naam geniaal, maar de groteske sieraden hebben stuk voor stuk mijn naam erop. Van reusachtige armbanden tot kilo zware kettingen. Niemand loopt je straal voorbij met dit merk om je nek!

2. Wat is je favoriete shop city?
Ik kom vaker in Parijs, maar Florence is eigenlijk veel leuker. Daar rijd je niet zomaar naar toe, helaas. Het hoekpand van Ferragamo is waanzinnig statig. Met mooi weer, een Italiaans ijsje en tien paar nieuwe handschoenen voor mijn verzameling is Florence het toppunt!

- Wat is je favoriete winkel in deze stad?
Roberta Dicamerino. Dit tassenmerk bestaat net zo lang als Goyard of Louis Vuitton, maar is zo vrouwelijk! Helaas ben ik al drie keer aan het twijfelen geslagen of ik wel zo’n grote investering in een tas zal doen. Vier keer is scheepsrecht?

- Wat is je favoriete pitstop in deze stad?
Gek genoeg ben ik altijd zo hongerig naar nog meer winkels dat ik nooit iets bijzonders doe voor de pitstop. Dan duik ik liever de Dom in of het Uffizi museum.

3. Wat is je fashion secret?
Ik draag nooit kleding die ik net gekocht heb. Dan is de kans vrij groot dat je op hetzelfde feestje iemand anders tegenkomt die het ook draagt. Zeker bij items van H&M of Zara geldt dat. Ik probeer te voorkomen dat mensen aan mij zien welk merk ik draag, dat vind ik nooit zo chic. Ik blijf bij het feit dat stijl gaat om hoe je iets draagt in plaats van wie  je draagt, hoe graag ik ook van designers koop. Voor Nederlandse designers geldt het tegenovergestelde: die probeer ik altijd heel erg te promoten.

4.Wat is je favoriete webshop?
Victoria’s Secret omdat ze de beste zijn in talloze maten BH’s, zoiets bestaat in Europa gewoon niet!  In Nederland kan ik SLOVZ.com niet ongenoemd laten. Deze laarzen van vilt worden al 400 jaar in Rusland handmatig gemaakt. Ik droeg ze als kind al en nu zijn ze eindelijk op de Europese markt te krijgen. Op de Fashion Week in New York en Milaan zijn ze al gespot.

Victoria is te zien in de nieuwe SLOVZ campagne.

Victoria is te zien in de nieuwe SLOVZ campagne.

5.Wat is je favoriete fashion item in je garderobe?
Dat is mijn knalgele Sonia Rykiel jas: topstuk van haar collectie twee jaar geleden. Ik ben er speciaal voor naar Parijs gereden.

6. Wat is je favoriete fashion moment?
De jurk van Mada van Gaans  de dag na haar catwalk show dragen.

7. Wat is je grootste fashion blunder?
In de rij voor de Hermitage, toen het museum net open ging stond er een enorme rij die ik graag op de foto wilde zetten. Ik klom in mijn strakker dan strakke jurk over het hek om tot mijn stomme verbazing te merken dat de jurk van mijn knie tot aan mijn nek op de naad was uitgescheurd. My trenchcoat saved my life!

8.Wat is je favoriete budget tip?
Ik probeer meer te investeren in stukken die langer mee gaan: de basis-items. Als je veel betaalt voor een extravagant stuk is het relatief duur omdat je het nooit vaker draagt. Nooit bezuinigen op schoenen! Daar ligt bij mij altijd het accent op!

9.Wat is je favoriete beauty secret?
Ik ben nu in de fase beland dat ik niet meer geloof in dure crèmes, maar puur natuur gebruik zonder geur- of kleurstoffen en het liefst niet op dieren getest en zonder chemicaliën. Van Bergman bijvoorbeeld. Maar ik zweer ook bij de Advanced Night Repair van Estee Lauder en de maskers van La Colline.

10.Wat is je favoriete fashion food?
Dat is met stip de macaron van Piere Herme of la Duree in Parijs. Er gaat geen bezoek voorbij zonder dat ik me failliet koop aan dit goddelijke genot. Onlangs heeft Colette een samenwerking gesloten met la Duree, waardoor je nu echt een fusion kan maken tussen fashion en food. Daarnaast mag Kusmi tea, de officiële sponsor van de Fashion Week in Parijs niet ontbreken. Dit Russische theemerk, met name de smaak Victoria, doet het goed in mijn kopje thee in de ene hand en een macaron in de andere.

Kusmi Tea

Kusmi tea

Volg Victoria op Twitter!

Laat ons weten welke BN’er of jouw favoriet uit de modewereld én welke vraag volgens jou niet mag ontbreken in de FASHION INSIDER. Mail deze naar [email protected]!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties