0

Amsterdam  – Stacey Rookhuizen is platenbaas van Stacey Records, eigenares van haar eigen sieradenlijn Stacey’s Silver en jury-lid bij ‘X-factor’. Daarnaast is ze geen onbekende in modeland.

Vorig jaar gaven Nederlandse designers haar de titel ‘Dutch Fashion Icon Femme 2010′, riep Cosmopolitan haar uit tot Stijl-icoon van 2009 en prijst designerduo Viktor & Rolf haar de hemel in. “Iemand die zo jong al zo zelfverzekerd is, en voor Nederland een ongekende glamourfactor heeft, is wat mij betreft een megawoman. Ze is ambitieus en daar schaamt ze zich niet voor. Ze heeft een presence die verder gaat dan alleen Nederland.”

Ze hebben groot gelijk! Daarom deze week Stacey als Fashion Insider.

Mijn favoriete kledingmerk is..
“Viktor & Rolf. Ik werk al een paar jaar met het designerduo en draag hun kleding af en toe naar events en dat is supertof. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ervoor ‘wel eens’ van ze had gehoord. Ik kom uit de muziekwereld, had verder geen verstand van mode. Toen ze me aanboden om me te kleden voor de liveshows van X-Factor heb ik meteen toegezegd. Wie wil dat nu niet? De finale-jurk die ik droeg tijdens mijn eerste X-Factor seizoen is mijn favoriet: deze bestond geheel uit tule. Daarnaast vind ik de merken G-Star en Chloé en Nederlandse ontwerpers als Jan Taminiau, Iris van Herpen en Claes Iversen ook geweldig.”

Stacey samen met Viktor & Rolf. Een video ervan vind je op haar website: www.staceyrookhuizen.com

Stacey in G-Star tijdens de Amsterdamse modeweek

Mijn stijl is…
“Een beetje ‘jongetje-meisje’. Ik houd ervan om te experimenteren. Kleding laat zien wie je bent. De ene dag draag ik hakken, de andere dag laarzen.”

Stacey tijdens een show van Claes Iversen

Mijn meest favoriete item in mijn kledingkast is…
“Vind ik moeilijk om te zeggen, omdat ik niet één specifiek item kan bedenken. Als ik iets moet zeggen dan kies ik voor al mijn schoenen. Ik ben gek op de hakken van United Nude. Ik heb hiervan dan ook zes paar. Op deze hakken kan ik uren lopen. Dat kan ik niet zeggen over het exemplaar dat Iris van Herpen ontwierp…. Ik ben ook erg blij met mijn cowboy-laarzen. Elke keer als ik in Amerika ben, dan koop ik een nieuw paar. Ook vind je een aantal vintage hakken in mijn kast.”

United Nude spring 2011

Iris van Herpen voor United Nude

Mijn favoriete accessoiremerk is..
“Die van mijzelf: 3,14 Stacey’s Silver in samenwerking met edelsmid en goede vriend Richard Benjamins. Ik houd van zilveren, grove, industriële sieraden en de lijn is eigenlijk ontstaan omdat ik zulke accessoires miste op de markt. Ik heb iets met RVS: zelfs de inrichting van mijn huis bestaat eruit. En daarnaast vind ik het leuk om ze te inspireren op gebruiksvoorwerpen: zo lijkt een ring precies op een moer. Ik probeer elke drie maanden met een nieuwe collectie te komen. Big Square is een van mijn favorieten en bestaat uit een groot vierkant. De collectie bestaat vooralsnog uit ringen, maar in de toekomst wil ik wellicht uitbreiden naar kettingen en armbanden. Het balletje is gaan rollen tijdens X-Factor. Kijkers reageerden dat ze mijn ringen mooi vonden, dus toen bedacht ik me dat ik hier iets mee moest doen. Voor de rest ben ik geen sieradenmeisje: ik houd alleen van ringen. Sjaals vind ik ook leuk en koop ik af en toe bij INDIVIDUALS.”

3.14 Stacey's Silver

De ringenlijn van Stacey

Stacey staat zelf model voor haar sierdenlijn

Wat staat er op je modeverlanglijstje?
“Een pak op maat van een topontwerper als bijvoorbeeld Claes Iversen: een smoking voor vrouwen. Daryl van Wouw ontwierp ooit eens voor mij een donkerblauw mannenpak. De mix mannelijk en vrouwelijk is mijn favoriet.”

Mijn favoriete winkelstad is..
“Antwerpen. Mijn vriend woont er, dus ik ben er vaak in de buurt van de Nationalestraat te vinden. Hier vind je de betere winkels dicht bij elkaar. Het personeel vind ik ook oprecht vriendelijk. Dat mis ik nog wel eens in Amsterdam.”

Antwerpen is een echte aanrader om te shoppen

Mijn favoriete pitstop in deze stad is..
“Bij Charleroi, een café in ‘t Zuid, waar ik vaak een biertje drink.”

Mijn ultieme modemoment is..
“De mooiste creaties dragen van bijvoorbeeld Jan Taminiau en Iris van Herpen.”

Stacey tijdens de show van Jan Taminiau tijdens de Amsterdam International Fashion Week

Als ik online winkelen, dan doe ik dat bij..
“Ik winkel niet online. Wel koop ik vaak platen via internet.”

Mijn modeblunder is..
“Die heb ik niet, omdat mode me nooit echt iets heeft geboeid. Natuurlijk heb ook ik de Oililly-periode in mijn jeugd gekend.  En als ik wel eens oude afleveringen van X-Factor voorbij zie komen, vind ik sommige outfits niet zo goed uitkomen op televisie. Maar een echte blunder op modegebied heb nooit begaan, denk ik haha.”

Stacey tijdens de Amsterdam International Fashion Week

Mijn budget-tip is…
“Wachten op de uitverkoop of investeren in een goed item. Dan geef je wel iets meer uit, maar je hebt er langer plezier van. Daarnaast heb ik ook een persoonlijke budget-tip: ik leen vaak kleding van ontwerpers, ook omdat ik elke keer wat anders draag. Als je in de spotlights staat, dan kun je niet twee keer hetzelfde dragen.”

Mijn beauty-tip is…
“De getinte dagcrème van Bobbi Brown: dat geeft wat licht op je ‘bakkes’.”

De getinte dagcrème van Bobbi Brown

Mijn fashion food is..
“Macarons van Pierre Hermé. Ik ben een echte zoetekauw, eet alles waar ik zin in heb en dan vooral toetjes en appeltaart.”

Macarons van Piere Hermé

Mijn fashion statement is…
“Heb schijt aan meningen van anderen. Draag waar je zelf zin in hebt. En heb vooral lef.”

Stacey's statement

De Fashion Insider van vorige week – Spice PR’s Nana – vind je hier.

www.staceyssilver.com

(Elisah Jacobs)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties