0

NEW FASHION INSIDER Shari van Project CatwalkAmsterdam – Vandaag in de Fashion Insider Shari Scholte. Als tweede plaats geëindigd in de Project Catwalk finale, weet deze designer precies hoe het moet in fashion world. Volgens ons was Project Catwalk nog maar het begin en heeft Shari nog een hoop voor ons in petto. Ben jij ook benieuwd naar Shari’s favorites? Lees dan snel verder!

1. Wat is je favoriete kledingmerk?
Of het nu al een echt “kledingmerk” is, durf ik niet te zeggen. Maar m’n nieuwe Ready to Wear collectie F/W 2010 ziet er spat zuiver uit, hoor! Elk item wil ik gewoon aandoen, en wel zo snel mogelijk!

- Wat is je favoriete tassenmerk?
Ik heb eigenlijk helemaal niks met tassen, maar ondanks dat heb ik er wel ontelbaar veel. Allemaal rommelmarkt tasjes. Ik gebruik altijd maar 1 tas, omdat ik het zo onhandig vind om telkens van tas te “veranderen”. Op het moment gebruik ik een tasje die ik nog over heb gehouden van de koffer opdracht van Project Catwalk afl.4. Het is een zwart, vierkant schoudertasje met gouden elementen. En als ik daar weer klaar mee ben, dan gebruik ik weer een tijdje een ander exemplaar. Daar ben ik erg praktisch in.

Vintage tasjes

Vintage tasjes

- Wat is je favoriete schoenenmerk?
Jelske Peterson. Heel inventief, goede hoge hak (wat ik erg belangrijk vind) en gewoon vet. Dat wil je aan! Daar wil je mee showen, daar wil je mee naar de supermarkt, daar ga je wel mee stofzuigen, daar moet je mee naar de kroeg om stoer te doen. Heerlijk!

Jelske Peterson

Jelske Peterson

- Wat is je favoriete accessoiresmerk?
Bij de Topshop slaag ik altijd wel. Groot, ordinair doch authentiek en goud. Ik hou ervan! Ook al vergeet ik vaak iets van een accessoire op/aan/om te doen ‘s morgens, maar als ik er iets van op/aan/om doe dan valt het wel goed op.

Topshop

Topshop

2. Wat is je favoriete shop city?
Tja, dan moet ik toch Amsterdam zeggen. Puur uit praktisch standpunt. Ik kan overal even met de fiets heen, even snel wat halen want inmiddels weet je toch al waar je moet zijn. Ik haat slenteren door de stad, het moet gewoon snel en toevallig gebeuren. Als ik er echt op uit ga, om te shoppen dan haal ik weer veel te veel onzin in huis.
Helaas ben ik nog nooit naar steden als New York of Tokyo geweest. Wellicht in de toekomst, en dan heb ik hoogstwaarschijnlijk een ander antwoord.

- Wat is je favoriete winkel in deze stad?
Waar ik al jaren kom is Wini op de Haarlemmerstraat. Dit is een goede tweedehands winkel en is praktisch om de hoek. Hier vind ik  altijd wel een top item waar ik jarenlang plezier van kan hebben. Dus dat zijn goede koopjes!

Wini

Wini

- Wat is je favoriete pitstop in deze stad?
Om te lunchen vind ik Homemade op de Singel wel erg aantrekkelijk. Overheerlijke broodjes, waar je dan gelijk de hele dag vol van zit. Heerlijke sapjes (voel je je ook nog is gezond) en je proeft gewoon dat alles echt met verse ingrediënten bereid is. En ook niet eens zo duur!
Maar mijn alle aller aller favoriete pitstop is gewoon lekker burgerlijk m’n huisje. Ik kan echt uren uit het raam staren, met een glimlach op m’n gezicht. Heerlijk al die mensen waar ik dan ongegeneerd naar kan staren liggend op de bank in m’n joggingbroek. Fijn..

3. Wat is je fashion secret?
Mmmmm.. Ik gooi gewoon overal m’n hakken onder. Elke outfit ziet er goed uit met een stel hakken eronder. Maar dat zit vast gewoon tussen m’n oren.

Heels, Heels, Heels..

Heels, Heels, Heels..

4. Wat is je favoriete webshop?
Nog nooit naar gekeken, sorry..

5.Wat is je favoriete fashion item in je garderobe?
Dat wisselt per week, maar momenteel is het m’n jaren ’90 Escada jasje, gekregen van een vriend van me. Het materiaal, de kleur, die schouders! Ik moet alleen uitkijken dat ik ‘m niet te vaak aan trek.. Maar je voelt echt dat het een kwaliteit jasje is, zit zo lekker!

Escada jasje

Escada jasje

6. Wat is je favoriete fashion moment?
Ik heb niet echt 1 favoriet fashion moment, maar ik kijk wel echt met een lach terug naar de shows van Antoine Peters. Ik heb een lange tijd voor hem gewerkt, en was overal altijd aanwezig. En zijn eerste echte show op Fashion week (was toen op het Museumplein) was zo leuk! Alles was subliem geregeld achter de schermen, de organisatie was gewoon top! Zo ook de show, zo ook de after party :-)

Show Antoine Peters

Show Antoine Peters

7. Wat is je grootste fashion blunder?
Geen fashion blunder wel een make-up blunder op een fashion feestje. Is dat ook goed? Na een paar drankjes, je kent het wel, helemaal vergeten dat ik rode lipstick op had. Ging ik als een malle lippenbalsem op m’n lippen smeren waardoor mijn rode lipstick tot m’n neus en kin zat. Helaas stond ik zo’n kwartiertje alleen, en niemand die wat zei!  Nice..

8.Wat is je favoriete budget tip?
Nou, op het moment zijn de schoudervullingen weer leuk. Koop een setje op de markt en je kan ze onder elk t-shirtje, jurkje, blouse plaatsen en dan heb je weer een nieuw uitziende outfit. Schoudervullingen aan je BH-bandje vastspelden. Tip van de week!

9.Wat is je favoriete beauty secret?
Na vraag 7 zul je dit antwoord niet meer serieus nemen. Maar het is toch de rode lipstick! Je bent s’ochtends zo klaar en daarna kan je het ook nog als blush voor op de wangen gebruiken, voor een iets gezonder blosje. Tip van m’n moeder.

10.Wat is je favoriete fashion food?
Of het nou echt Fashion Food is wil ik niet zeggen, maar ik eet het vaak, erg vaak. De tosti kaas met curry. Het enige van voedsel wat ik in huis of in de studio heb is brood, kaas en een fles curry saus.. Voila, een heerlijke lunch!

Laat ons weten welke Bn’er of jouw favoriet uit de modewereld èn welke vraag volgens jou niet mag ontbreken in de FASHION INSIDER. Mail deze [email protected]!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties