0

NEW FASHION INSIDER Roos van der Kamp uit Project CatwalkAmsterdam – Vandaag in de Fashion Insider finaliste Roos van Project Catwalk! Naast Project Catwalk runt Roos samen met vier ontwerpers een eigen winkel in Amsterdam, genaamd Vezjun, waar onder andere haar eigen merk Roparosa verkocht word. Vanavond tijdens de finale zitten wij vol spanning op de bank. Is Roos ook jouw favoriet? Lees dan snel verder!

1. Wat is je favoriete kledingmerk?
Roparosa natuurlijk, what can I say?

Outfit van Raprosa

Outfit van Roparosa

- Wat is je favoriete tassenmerk?
Mijn favoriete tassen komen van Label 3, een stoer tassenmerk dat uitsluitend werkt met gerecycled leer. Audrey Weeren, de ontwerpster van deze tassen, heeft altijd een zakmes bij zich. Als ze door de stad fietst en een leren bank op straat ziet staan, stapt ze af en stript ze hem volledig, om er vervolgens een unieke tas van te maken. Alleen daarom al.

label 3, mijn favoriet!

label 3, mijn favoriet!

- Wat is je favoriete schoenenmerk?

Ik draag overal en altijd gympies. Ik maak wel eens een uitstapje, maar uiteindelijk kom ik altijd weer bij Converse Allstars uit. Wat mij betreft klassiekers die overal bijpassen.

Love the All Stars!

Love the All Stars!

- Wat is je favoriete accessoiremerk?
Ik draag graag grote sjaals en hou van alle merken die ze maken.

2. Wat is je favoriete shop city?
NY staat absoluut op één. Antwerpen is een goede tweede en heeft natuurlijk als voordeel dat het binnen een paar uurtjes handbereik ligt.

NY by night

NY by night

- Wat is je favoriete winkel in deze stad?
Love the East Village! Deze buurt heeft alles, van geweldige vintage winkels tot de mooiste designerstores. Ik kan geen favoriet noemen.

- Wat is je favoriete pitstop in deze stad?
Het is geen pitstop, want je kan er een hele dag voor uittrekken, maar als je in NY bent, ga dan alsjeblieft naar het MOMA, een fantastisch museum.

3. Wat is je fashion secret?
Dat ik niet zo lang op hakken kan lopen en al helemaal niet op te kleine hakken. Zie vraag 7.

4. Wat is je favoriete webshop?
Samen met vier andere ontwerpers heb ik een winkel op de Rozengracht in Amsterdam, genaamd Vezjun. Sinds kort hebben we ook een webshop, die je kan bereiken via www.vezjun.nl. Zo is het ook mogelijk om er buiten de Randstad ‘vezjunable’ bij te lopen.

Top winkel!

Top winkel!

5. Wat is je favoriete fashion item in je garderobe?
Mijn favoriete kledingstuk is een rode jas van marc by marc jacobs, voor een prikkie gevonden in een vintagestore in NY. Ja, daar word ik blij van.

Hier loop ik mee weg

Hier loop ik mee weg

6. Wat is je favoriete fashion moment?
Voor de negende aflevering van Project Catwalk gingen we naar de Amsterdam International Fashion Week. Dat was een zeer welkome afwisseling van al het harde werken, een mooie show kijken en daarna lekker dansen op champagne. Het evenement is heel goed georganiseerd en zet Nederland op de kaart als modeland. Ik hoop er binnenkort te staan!

7. Wat is je grootste fashion blunder?
Mijn grootste blunder was op diezelfde avond. Ik had hakken geleend die me te klein waren. Na de show hield ik het niet meer en heb ik verder gedanst op mijn blote voeten. Alhoewel ik het niet zo’n grote blunder vond, vonden de mensen om me heen dat volgens mij wel.

8. Wat is je favoriete budget tip?
Customizen. Ga naar de Noordermarkt en zie de mogelijkheden!

Designer team van Vezjun

Designer team van Vezjun

9. Wat is je favoriete beauty secret?
Hoe druk ik ook ben, ik blijf altijd tijd vrijmaken voor yoga en pilates. Sport is voor mij dé manier om rust te vinden. Een goede stok achter de deur is dat ik zelf nog altijd pilatesles geef, dus ik moet wel in vorm blijven.

10. Wat is je favoriete fashion food?
Sushi. Als er avonden in mijn atelier doorgewerkt moeten worden, haal ik altijd sushi. Goede brandstof voor een avondje naaien!

De drie finalisten

De drie finalisten

Laat ons weten welke Bn’er of jouw favoriet uit de modewereld èn welke vraag volgens jou niet mag ontbreken in de FASHION INSIDER.
Mail deze naar [email protected]!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties