0

Miriam SwaansAmsterdam – Deze week onderwierpen we Miriam Swaans aan onze vragen. Deze jonge onderneemster is eigenaresse van de succesvolle webshop Dresses Only waar o.a de ontwerpen van Daryl van Wouw worden verkocht. Voor het inkopen van haar jurken reist ze wat af, al blijft New York haar favoriete shopcity.

1. Wat is je favoriete kleding merk?
Ik ben verslingerd aan alle merken die we verkopen in onze eigen winkel. Maar als ik echt iets exclusiefs wil voor een bijzondere gelegenheid dan staan merken als Issa en Diane von Furstenberg boven aan mijn verlanglijstje.

Een jurk van Issa London, 1 van de favo merken van Miriam

Een jurk van Issa London, 1 van de favo merken van Miriam

- Tassen merk?
AntiChic vind ik leuk en ook nog prima betaalbaar. Ik ben niet zo van de mega-opvallende tassen, bijzondere en subtiele details waardeer ik meer.

- Schoenen merk?
Ik heb online een paar schoenen van United Nude gekocht, ze zijn geweldig. Heel kleurrijk en anders dan anders. Verder ben ik gek op laarzen van Hugo Boss en zijn mijn Shabbies onmisbaar bij een dagje winkelen.

Enkel laarsje van United Nude, niet alleen meer online te bestellen kijk ook ene keer in de nieuwe winkel in Amsterdam

Enkel laarsje van United Nude, niet alleen meer online te bestellen kijk ook ene keer in de nieuwe winkel in Amsterdam

- Accessoires merk?
Voor basics zoals een mooie ring, kies ik voor Ti Sento, maar kettinkjes, oorbellen en armbanden heb ik ook in tal van soorten en maten uit allerlei winkeltjes. Het liefst shop ik ze in het buitenland. Zo heb ik pas op Curaçao een mooie roze parelarmband gekocht en in Berlijn een zilveren ketting met een brocante-achtige harten hanger.

2. Wat is je favoriete shopcity?
New York, geen twijfel over mogelijk…

In New York met een koffie van Starbucks. Do we need to say more?!

In New York met een koffie van Starbucks. Do we need to say more?!

- Favoriete shop in deze shopcity?
Maakt me niet uit! Van Abercrombie & Fitch tot Macy’s en Saks, van Armani Exchange tot leuke shopjes in het meatpacking district. Je kan overal iets bijzonders tegenkomen.

- Favoriete pittstop in deze shopcity?
Starbucks. Standaard misschien, maar wel heel lekker!

3. Wat is je fashion secret?
Kleed je altijd beter dan je humeur, dan vrolijk je vanzelf op!

4. Wat is je favoriete webshop?
Naast onze eigen webshop, kan ik me echt vergapen aan mooie designerkleding op Yoox.com en ook Asos geeft natuurlijk inspiratie. En de shop van Diane von Furstenberg is altijd een bezoekje waard.

Screenshot van DressesOnly.nl

Screenshot van DressesOnly.nl

5. Wat is je favoriete fashion item in je garderobe?
Een mooie, kleurrijke jurk van Issa. Toen ik ‘m zag hangen wist ik: die moet ik hebben! Ik kan hem niet vaak aan, daar is ie te bijzonder voor. Maar dat maakt niet eens echt uit.

6. Wat is je favoriete fashion moment?
De dag dat onze webwinkel online ging. De shop was in de verste verte niet wat het wezen moest, maar hij was in de lucht! Daar hebben we heerlijk champagne op gedronken…

7. Wat is je grootste fashion blunder?
Alles wat ik in de jaren negentig droeg als puber? Enkele jaren terug droeg ik ook vaak broekpakken voor mijn werk. Ze waren gewoon niet mooi genoeg, weet ik nu. Broek iets te wijd, jasje te lang. Die hangen dus niet meer in de kast!

8. Wat is je favoriete budget tip?
Investeer in goede basics. Dus ook hemdjes, leggings en shawls. Die gaan langer mee dan goedkope varianten. En omdat je er meer geld aan besteed hebt, vind je het ook helemaal niet erg om ze wat vaker en langer te dragen. Dat bespaart!

9. Wat is je favoriete beauty secret?
Het 3-stappen systeem van Clinique. Even tijd aan jezelf besteden en je huid is klaar om naar bed te gaan. Je ziet het ’s ochtends, echt!

Het beauty secret van Miriam

Het beauty secret van Miriam

10. Wat is je favoriete fashion food?
Sushi, het lekkerste wat er is en ook nog gezond!

www.dressesonly.nl

Laat ons weten welke Bn’er of jou favoriet uit de modewereld èn welke vraag volgens jou niet mag ontbreken in de FASHION INSIDER. [email protected]!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties