0

Copyright Roland Pupupin

Copyright Roland Pupupin

Amsterdam – In aanloop naar de Amsterdam Fashion Week voegen we deze week een Nederlandse topontwerper aan onze fashionlist toe. Lees hier alle fashion ins en outs over Michael Barnaart van Bergen.

1. Wat is je favoriete kledingmerk?
Ik heb niet echt een favoriet kledingmerk.

2. Wat is je favoriete shop city?
Den Haag natuurlijk! Ik heb er mijn eigen atelier in LabS55 en Den Haag heeft de allure om een modestad te kunnen worden. Afgelopen jaar zijn de Dutch Fashion Awards in de Grote Kerk in Den Haag uitgereikt in plaats van in de Beurs van Berlage. Bovendien kiezen steeds meer afgestudeerde modeontwerpers ervoor om in Den Haag te werken vanwege het goede ‘klimaat’. Den Haag heeft namelijk als doel om in 2018 Culturele Hoofdstad te worden en biedt (beginnende) ontwerpers en kunstenaars faciliteiten om zich hier te kunnen ontplooien. Dat merk je ook in het winkelbeeld. Ik denk dat de gevestigde Amsterdamse modescene Den Haag als potentiële modestad met argusogen zal gadeslaan.

Michael in het werk in zijn atelier. (Copyright Jeronimus van Pelt)

Michael aan het werk in zijn atelier. (Copyright Jeronimus van Pelt)

- Wat is je favoriete winkel in deze stad?
Liefhertje en de Grote Witte Reus. Het is een combinatie van een galerie en een winkel. In de galerie geven ze jonge en gevestigde kunstenaars de mogelijkheid om te exposeren en in de winkel vind je kleding, gadgets, servies en accessoires. Van Bas Kosters tot handgemaakt keramiek van de Koninklijke Tichelaar. Het werk van Jorine Oosterhof is ook de moeite waard: schattig porseleinen servies dat van je tafel af lijkt te rennen. Ook zijn er speciaal geselecteerde items uit mijn collectie te koop, zoals de Anna Bag en jurkjes uit mijn pret-a-porter collectie.

Liefhertje in Den Haag

Liefhertje in Den Haag.

- Wat is je favoriete pitstop in deze stad?
Restaurant Von. Daar zie je van achter de de glazen pui hoe de stad aan je voorbij trekt als een levensgrote catwalk.

3. Wat is je fashion secret?
Die heb ik niet.

4.Wat is je favoriete webshop?
Mijn eigen webshop  boutiqueonline.nl uiteraard! Hier vind je altijd de laatste (sample) sales. Gelimiteerde items die niet in de winkel te vinden zijn vind je online en items die in de winkels juist uitverkocht zijn, gaan online in reprise. De online boutique zal meer uitgebreid worden met leuke acties, zoals het recessiejurkje voor de feestdagen die ik in samenwerking met AvantGarde heb ontworpen en binnen 2 weken was uitverkocht!

Avantgarde

Het recessiejurkje in samenwerking met Avantgarde was een groot succes!

5.Wat is je favoriete fashion item in je garderobe?
Ik heb geen favoriet item.

6. Wat is je favoriete fashion moment?
Het moment dat de eerste noten van de muziek klinken als mijn show begint. Dan is er geen weg meer terug. Op 30 januari is het weer zover. Dan show ik mijn nieuwe collectie ‘Les Icones 2020′ tijdens de Fashion Week in Amsterdam.

Michael bv Bergen ss 2010

Michael Barnaart van Bergen SS 2010

7. Wat is je grootste fashion blunder?
Dat een assistente aan mij vroeg: ‘Stella McCartney is toch de dochter van John Lennon?

8.Wat is je favoriete budget tip?
Investeren in goede items waar je je leven lang telkens weer blij van wordt.

9.Wat is je favoriete beauty secret?
Ik ga doorgaans crème- en gelloos door het leven. De laatste tijd ook vaak zonder parfum, dus ik houd het maar op een frisse deodorant.

10.Wat is je favoriete fashion food?
Ik weet niet of het ‘fashion’ is, maar ik word wel erg blij van de door mijzelf  ‘ontworpen’ Clubsandwich zalm met Japanse invloeden.

Laat ons weten welke Bn’er of jouw favoriet uit de modewereld èn welke vraag volgens jou niet mag ontbreken in de FASHION INSIDER. Mail deze naar [email protected]!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties