0

NEW FASHION INSIDER: Maurice SuyderhoudAmsterdam – Maurice Suyderhoud is een Freelance Stylist en PR-medwerker. Hij deed in de jaren ’90 een poging een studie aan de Rietveld (mode/fotografie) en deze ook afgerond. Om de studie te bekostigen werkte hij in de Bijenkorf waar hij Michou Basu leerde kennen. Die vriendschap resulteerde in 2004 in een gezamenlijke reis naar Milaan (‘ik wilde nu eindelijk zien hoe ze het voor elkaar kreeg om van alle shows 1 verslag te doen’).

Al voordat het vliegtuig naar Milaan vloog had hij de hand mogen schudden van niemand minder dan Bastiaan van Schaik,  een week later assisteerde hij hem in de studio tijdens een van de vele shoots die volgden. Pas in 2009 viel het besluit om volledig te gaan freelancen als stylist, iets wat resulteerde in een andere ‘toevallige ontmoeting’ met Carla Begeer van PR-bureau Begeer & Blaak. Naarstig op zoek zijnde naar ‘iemand met kennis van de modewereld’ bleek hij op  het juiste moment de juiste persoon te zijn.

1. Wat is je favoriete kledingmerk?

Voor mij is er niet 1 merk wat als meest favoriete geldt voor mij, ik draag van COS tot Alexander McQueen, van Gucci tot Uniqlo. Als geld niet de beperkende factor is zou ik me dagelijks hullen in de prachtkleding van Botega Veneta.

- Wat is je favoriete tassenmerk?
Mijn voorkeur voor een tas blijkt altijd meer een praktische dan een mode-uiting. Simpelweg een grote tas voor wanneer ik veel moet sjouwen, m’n Gucci tas voor een chique moment maar geen probleem om een tas te gebruiken die er gewoon lachwekkend uitziet.

Lachwekkende tas

Lachwekkende tas

- Wat is je favoriete schoenenmerk?
Ik kan op veel soorten schoenen lopen ( probeer maar eens hakken te vinden maat 45, die er ook nog leuk uitzien )  maar het zijn uiteindelijk m’n Nike’s die ik dagelijks draag.

Lichtenstein Nikes

Lichtenstein Nikes

- Wat is je favoriete accessoiresmerk?
Mannen en accessoires, mijn streven is zo min mogelijk mee te nemen, dus heb ik altijd toch dingen als  bij me of bijvoorbeeld mn favoriete portemonnee van Eastpak. Ooit begonnen als een geintje ben ik belt-buckle’s  gaan verzamelen. Meest favoriete daarvan is van Lucky Brand voor  2 dollar van mij!

Mijn favo portemonnee met mn iPod

Mijn favo portemonnee met mn iPod

Een eekhoorn riem!

Een eekhoorn riem!

2. Wat is je favoriete shop city?
Ik ga nooit naar een andere stad toe om te shoppen. Maar niks leuker dan toch souvenir-huntend door verschillende wijken te struinen ver weg van de voor de hand liggende grote merken :  De winkelbuurten in Bangalore  (India) vind ik  erg inspirerend,  net als  als de Marais in Parijs, of de vele buurten in London of Barcelona. Favoriete souvenier : Spaanse kaart met opgestikte Jurk. Of de baby-afbeelding van de indiase halfgod Krishna.

Of de baby-afbeelding van de indiase halfgod Hanuman

De baby-afbeelding van de indiase halfgod Krishna

- Wat is je favoriete winkel in deze stad?
Ik heb stiekem toch een flink aantal favoriete winkels, variërend van Muji (Parijs/Hong Kong)  tot Uniqlo (sinds kort in Parijs) van 10 Corso Como in Milaan tot Barneys  in New York.


- Wat is je favoriete pitstop in deze stad?

Oei nu maak ik het me toch lastig niet? De bakker om de hoek, of dan toch even croque monsieur eten in een leuk lokaal cafe !

3. Wat is je fashion secret?
Wat ik al sinds de lagere school fascinerend heb gevonden aan mode is dat het voortdurend veranderd  (op het moment dat ik het beu begin te vinden dat ik nog steeds niet in een skinny jeans pas, komen er gelukkig alternatieven op de markt). Ook als man kan je met de verandering omgaan door bijvoorbeeld je kapsel af te snoeien of je baby-face te verhullen achter een baard.

4. Wat is je favoriete webshop?
Ik kijk graag op de website van www.abercrombie.com maar koop er nooit wat. En om weer even terug te zijn in Los Angeles check ik regelmatig www.hollisterco.com en omdat de vraag niet per se een mode-webshop hoeft te zijn antwoord ik ook www.kidrobot.com.

5. Wat is je favoriete fashion item in je garderobe?
Mn vintage Junior Gaultier schoenen ooit gekocht bij Sacha.

6. Wat is je favoriete fashion moment?
Ik heb er veel meer dan 1 dus bij deze 2 :

De allereerste mannencollectie van Alexander McQueen in Milaan. De van de marine-basis ‘geplukte’ jongens waren totaal knalblauw of felroze beschilderd om een prachtige collectie te tonen van vooral showpieces, oftewel niet te koop.

Maar ook tijdens een shoot  de vraag van Hester Wernert aan Doutzen Kroes ‘ is de modellen-wereld zoals je vooraf kon inschatten?’ waarop Doutzen antwoorde ‘ nee joh, ik dacht leuk een bijbaantje naast mn studie ‘. (Wat voor mij inhoudt dat naast schoonheid, innerlijke mooiheid je nog meer bijzonder maakt).

Doutzen Kroes

Doutzen Kroes

7. Wat is je grootste fashion blunder?
Ik mocht bij een van de eerste Prelude-shows bij de ingang staan en werd me  ingefluisterd dat Frans Molenaar niet op de lijst stond maar uiteraard naar binnen mocht. Om hem wat sneller van dienst te zijn riep ik ‘ meneer Govers, u mag doorlopen………’ (tip voor degenen wie niet weten wie Frank Govers is, check je Nederlandse klassiekers en maak niet dezelfde fout als ik)
Gelukkig vergaf Frans Molenaar  het me direct  ‘ je bent nog jong’ zei hij met een glimlach, ik was terstond van mn zongebruinde teint af .

8. Wat is je favoriete budget tip?
Nooit kleding weggooien ( tenzij de gaten er in zijn gevallen door teveel dragen/wassen/motten )  je weet maar nooit wanneer je het weer een keer toepasselijk kan dragen. Zo ben ik nog steeds blij met mn vintage 1984 Olympische Spelen shirtjes, en ja ik pas ze nog steeds!

T-shirt met turners

T-shirt met turners

9. Wat is je favoriete beauty secret?
Je haren 100 keer kammen met een  kam van Avon. Wat met mijn haar nergens op slaat, zeker niet sinds ik gekortwiekt ben door Jeffrey Janssen  van Coupe d’Etat.

Superman borstel

Superman borstel

10. Wat is je favoriete fashion food?
Geen idee wat verstaan wordt onder fashion food, dus bestempel ik het bij deze als zijnde : Bitterballen en Bier @ www.cafelouter.nl

Met Bastiaan van Schaik bij Boutiq

Met Bastiaan van Schaik bij Boutiq

Volg Maurice op Twitter!

Laat ons weten welke Bn’er of jouw favoriet uit de modewereld èn welke vraag volgens jou niet mag ontbreken in de FASHION INSIDER. Mail deze naar [email protected]!

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties