0

Amsterdam – Malu Kirschbaum is een echte early adopter. Modeblogs, de laatste catwalkshows, nationale en internationale magazines, nieuwe designers. Ze volgt het op de voet. Voor haar werk als redacteur bij het blad Miljonair en voor haar eigen blog misscherrytree.blogspot.com.

Deze week deelt ze al haar favourites op modegebied met ons. Benieuwd naar haar inside fashion information? Lees dan snel verder!

1. Wat is je favoriete kledingmerk?
Als ik moet kiezen: Isabel Marant. Stoere jasjes, smalle broekjes, easy-chic mini-jurkjes en natuurlijk dé laarzen! Gewoon hebben. Allemaal. Verder check ik altijd de catwalkshows van Alexander McQueen, Rick Owens en Lanvin voor inspiratie. Uiteindelijk shop ik zelf liever bij H&M, Zara en Topshop, omdat ik ook gek ben op eten, reizen en de andere fijne dingen in het leven.

Isabel Marant 2010

- Wat is je favoriete tassenmerk?
De Chloé Paraty bag staat bovenaan mijn wish list. Gevolgd door de Chanel 2.55 en de grijze Liv bag van Rika. Tja, je moet blijven dromen, hè? Maar ik houd erg van klassiek en niet van te veel poespas, zodat je makkelijk kan combineren. Sinds een jaar ben ik trotse eigenaar van een zwarte Tru Trussardi-tas die vrijwel overal bij past. En een Karl Who bag.

Hebben: Rika Liv bag

Houden: Karl Who bag

- Wat is je favoriete schoenenmerk?
Stomme vraag: Christian Louboutin natuurlijk! Die rode zolen zijn gewoon té cool. Ik wou dat ik het zelf had bedacht. Maar ze zijn wel héél hoog en ik ben van mezelf al vrij lang… Daarom draag ik doordeweeks het liefst All Stars of Vans.

Ik en mijn Loubi’s having a good night out!

- Wat is je favoriete accessoiremerk?
I love Thomas Sabo. En dan niet die ‘charm club’ collectie, maar vooral de ‘skull’ ringen en horloges vind ik heel cool. Verder ben ik dol op sterren. Deze ring van Vinka is mijn lievelings.

Dol op sterren!

2. Wat is je favoriete shop city?
Sowieso Londen. Daar lopen ze net een jaar voor met alles en de wijk Shoreditch is echt fantastisch. Daar zitten veel leuke, ondefinieerbare winkeltjes van jonge ontwerpers. En op zondagmiddag zie je zo’n hele gemeenschap van jonge creatieven, die dan met een dikke kater hun trash & treasures gaan verkopen op rommelmarkten. Ook erg gezellig!

Brick Lane Market in London

- Wat is je favoriete winkel in deze stad?
Topshop. Daar kan ik makkelijk drie uur doorbrengen.

Kate Moss voor TopShop

- Wat is je favoriete pitstop in deze stad?
De ultieme fashion stop is bij The Berkeley London, waar je een ‘Pret-a-portea’ kan bestellen. Een high tea – geserveerd op servies van Paul Smith – met marsepeinen Mulberry-tasjes, Burberry-trenchcoat-koekjes en Louis Vuitton-cakejes. Beetje decadent maar wel heel leuk om een keer te doen.

“Pret-a-portea”

3. Wat is je fashion secret?
Heb ik niet. Je moet gewoon dragen wat je leuk vindt en wat past bij je figuur.

Als ik me lekker voel in mijn kleding, straal ik dat ook uit4. Wat is je favoriete webshop?

H&M. Daar heb ik een lopende rekening: elke maand komen er weer grote pakketten binnen. De helft gaat ook weer terug, maar ik kom gewoon niet zo graag in die winkel, dus laat ik het lekker bezorgen. Voor echt mooie dingen ga ik naar Net-a-porter of The Collector, een prachtige webshop met exclusieve merken uit het buitenland. Alleen is het zó gevaarlijk! Het gaat zo snel en gemakkelijk dat ik het vaak weer vergeet. Soms komt er een pakket binnen en dan denk ik: oh nee, wat heb ik nu weer besteld?!

Thecollector.com

5. Wat is je favoriete fashion item in je garderobe?
Mijn haute couture jurk van Ilja Visser, gescoord in een Sample Sale. Dat laatste draagt bij aan de vreugde van een aankoop, dat begrijp je. En onlangs heb ik een vest van konijnenbont gekregen waar ik wel heel erg blij mee ben.

De Hutch van DNA

En dit is ‘em dan!

6. Wat is je favoriete fashion moment?
Louboutins uitzoeken in dé Christian Louboutin-winkel van Parijs, waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Ik ben er nog eens teruggeweest voor mijn werk. Toen kwam ik op de pr-afdeling: één grote bende vol met schoenen, dozen en tijdschriften. Serieus, er was amper ruimte om te lopen. Heel grappig om te zien.

Super happy!

7. Wat is je grootste fashion blunder?
Ik had vorige zomer zo’n rond John Lennon-zonnebrilletje gekocht, omdat iedereen met aviators en wayfarers liep en ik wat anders wilde. Als ik nu foto’s van toen bekijk, zie ik toch dat het eigenlijk niet zo bij mijn gezicht past. Dus: volg niet alle trends, kijk eerst of het wel echt bij je past!

Gek brilletje!

8. Wat is je favoriete budget tip?
Breng de kleren die je niet meer draagt – maar nog wel mooi zijn – naar een tweedehands winkel. Laatst kon ik daar toch zomaar 180 euro ophalen. Je krijgt de helft van het verkoopbedrag. En als je kleding niet verkocht wordt, gaat het naar het Leger des Heils. Doe je ook nog iets goeds voor de wereld.

Mijn tweedehands dumpstore

9. Wat is je favoriete beauty secret?
Ik geloof niet zo in wonderpotjes, maar heb wel geleerd dat ik móét smeren. Dus dat doe ik dan ook braaf, anders krijg ik later rimpels. Maar ik zie meer resultaat bij acht uur slaap, veel water drinken, gezond eten en heel veel lachen. Minder gezond maar wel effectief: zon!

Tanning time in het Vondelpark!

10. Wat is je favoriete fashion food?
Cupcakes! One is never enough…

Fuck food. Eat fashion?

Laat ons weten welke Bn’er of jouw favoriet uit de modewereld èn welke vraag volgens jou niet mag ontbreken in de FASHION INSIDER. Mail deze naar [email protected]!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties