0

NEW FASHION INSIDER: Ilanka VerhoevenAmsterdam – Een blogger met mode als verslaving! Ilanka Verhoeven is pas 19 jaar oud, maar heeft een goedlopende blog ‘Fashion-Nerdic’. Op het moment studeert ze nog aan de kunstacademie Willem de Kooning in Rotterdam. Aangezien ze nog bij haar ouders woont kan ze elke euro die ze verdient aan kleren, schoenen en accessoires uitgeven. Je kan wel stellen ‘een fashion addict’. Benieuwd wat haar geheimen zijn?! Lees snel verder!

1. Wat is je favoriete kledingmerk?

Dit kan elk moment verschillen. Op dit moment ben ik helemaal weg van het Proenza Schouler en ook mijn lievelings ontwerpster Chloe stelt me niet teleur. Omdat ik alleen van deze kledingstukken kan dromen, probeer ik dit te vertalen in mijn H&M’tjes enz.  Maar als ik echt eerlijk ben, komt misschien wel 75% van mijn kleding bij de H&M vandaan.

Deze Proenza Schouler is ook gaaf!

Deze Su-shi tas is ook gaaf!

- Wat is je favoriete tassenmerk?
Ik ben niet echt een vrouw die gek is op tassen, dat betekent niet dat ik er weinig heb, maar ik koop liever schoenen of soms clutches. Dat betekent niet dat ik geen tassen op mijn wishlist heb staan, een daar van is de satchel van het merk Su-shi.
En als ik echt mag dromen, doe dan ook maar gelijk een Proenza Schouler PS1 purple.

Proenza Shoulder bag

Proenza Schouler bag, ik wil hem!

- Wat is je favoriete schoenenmerk?
Ik glij altijd uit mijn stoel zodra ik schoenen van het merk Finsk. De futuristische ontwerpen, kleurgebruik en het feit dat het een wedge is (meest comfortabele ooit) maakt mijn verlangen naar de schoen zeer groot. Voorlopig doe ik het met mijn assortiment wedges, van de Bershka tot mijn favoriet van de Zara.

Ik, met mijn Zara boots

Ik, met mijn Zara boots

Clos up van mijn Zara boots

Close up van mijn Zara boots

Deze wedges zijn ook van de Zara

Deze wedges zijn ook van de Zara

- Wat is je favoriete accessoiresmerk?
Wat sieraden betreft ben ik best minimalistisch. Naar mijn mening uit ik al veel door kleurgebruik, en als ik daar ook nog accessoires bij zou gebruiken krijg ik de “too much going on” effect. Maar als ik gebruik maak van sieraden, doe ik dit ook gelijk als statement. Mijn absolute topper in mijn sieraden la, is de ketting van Marlene Birger. Op dit gebied zijn de sieraden van Marlene mijn favoriete accessoires merk.

Als ik sieraden draag, doe ik het ook goed!

Als ik sieraden draag, doe ik het ook goed!

2. Wat is je favoriete shop city?
Ik heb nog niet zoveel gereisd als ik zou willen, en ben voornamelijk in Portugal geweest. Daarom zou ik op deze vraag nu nog antwoorden, Rotterdam en Amsterdam. Rotterdam omdat ik het goed ken, zowel de commerciele winkels als de kleine “unieke” zaken en Amsterdam voor de afwisseling. In tegenstelling tot Rotterdam ken ik Amsterdam helemaal niet, en kom ik nog elke keer nieuwe winkels tegen. Maar ik vind het ook heel erg leuk om te shoppen in Lissabon, ook omdat ik het daar ook wel goed ken.

Rotterdam is mijn favoriete shop city

Rotterdam is mijn favoriete shop city

- Wat is je favoriete winkel in deze stad?
Om het kort en vernieuwend te houden zal ik mijn favoriete winkel(s) in Lissabon delen. Een daarvan is Sfera, waar vrouwelijkheid centraal staat in alle collecties, de winkel lijkt eigenlijk een beetje op een Zara maar dan goedkoper. (En leuker!)
Daarnaast ga ik wel eens naar een vintage store in Lissabon maar daar ben ik even de naam van kwijt.

- Wat is je favoriete pitstop in deze stad?
In de Portugese cultuur is het “normaal” om uitgebreid te lunchen. Schalen volle warme maaltijden en taart of ijs toe. Dat doe ik het liefst gewoon bij mijn familie maar daarna maak ik altijd even een pitstop bij de Starbucks, voor de heerlijke caramel koffie.
(Uiterraad nadat ik al het bovenstaande heb “weggewerkt”)

3. Wat is je fashion secret?
Ik denk niet echt dat ik een specifiek “geheim” heb op het gebied van mode. Wel onderscheid ik me graag van anderen door kleurgebruik en vorm. Ook is het fijn om een veelzijdig (zowel in kleur als vorm), aanbod in blazers te hebben. Deze zijn namelijk erg fijn voor dagen waar je niet zoveel zin heb om teveel na te denken over wat je aan gaat trekken (of juist wel, who knows).

De vorm van deze blazer is net iets anders dan een gewone blazer

De vorm van deze blazer is net iets anders dan een gewone blazer

4. Wat is je favoriete webshop?
Wat betreft online shoppen ben ik nogal terughoudend. Ik durf niet zo snel dingen te bestellen op internet. Dit voornamelijk omdat ik heel veel plezier heb ik het winkelen zelf, en graag de stoffen enz. wil voelen voordat ik het koop. Maar ik bestel wel eens wat op ASOS, H&M, Topshop, Etsy en zo gaat de lijst nog wel even door.  Heel regelmatig bestellen doe ik dus niet, alleen als ik het buiten hand bereik is.

5. Wat is je favoriete fashion item in je garderobe?
Deze vraag vind ik altijd zo moeilijk om te beantwoorden. Ik heb meestal namelijk meerdere items die ik erg leuk vind op dat moment. Als ik toch moet kiezen, is mijn favorite item in mijn garderobe op dit moment mijn military green blazer. Vooral door de unieke kleur en “cut”, staat bijna in alle kleuren combinaties goed, krachtig.

Mijn favoriete blazer!

Mijn favoriete blazer!

6. Wat is je favoriete fashion moment?
Ik ben een jaar bezig met me blog, en ik heb de kans gekregen om mooie dingen mee te maken. Ik heb oog in oog gestaan met Scott Schuman en kon hem samen met enkele andere bloggers “ondervragen”.. Maar het hoogtepunt voor mij was om mijn eerste Amsterdam International Fashion Week mee te maken. En er staat nog iets heel bijzonders op me agenda. Maar dat moet ik nog (even) voor me houden.

Aandachtig aan het luisteren naar Scott Schumann, de Sartorialist

Aandachtig aan het luisteren naar Scott Schuman, The Sartorialist

7. Wat is je grootste fashion blunder?
Door mijn mooie satijne harembroek te scheuren (gelukkig aan de zijkant), terwijl de broek zelfs een maatje te groot was. Het is tot de dag van vandaag nog een mysterie hoe dit heeft kunnen gebeuren.

8. Wat is je favoriete budget tip?

Naast de H&M, Primark, New Look, zijn er ook mooie spullen (en bovenal uniek) te vinden in vintage stores en/of het net. In Rotterdam zitten niet hele leuke vintage zaken maar in Amsterdam kun je zeker slagen op dit gebied. Een beetje surfen op het net, daar kan je ook mooie slagjes slaan. Denk aan Ebay, Etsy of Doortje. Heb je deze mogelijkheden niet? Kijk dan in je moeders of oma’s kast, daar kunnen ook mooie vintage items tussen hangen.

Deze zijn van Primark (wel al oud)

Deze zijn van Primark (wel al oud)

9. Wat is je favoriete beauty secret?
Het vrouwelijke schoon zelf. Een naturele look vind ik persoonlijk het mooist.  Een beetje blush op de junkbenderen voor een gezonde gloed.. That’s all you need.

10. Wat is je favoriete fashion food?
Sushi! Overheerlijk, kan er eigenlijk niet meer over zeggen..

Mijn favoriete eten is sushi!

Mijn favoriete eten is sushi!

www.fashion-nerdic.com

Laat ons weten welke Bn’er of jouw favoriet uit de modewereld èn welke vraag volgens jou niet mag ontbreken in de FASHION INSIDER. Mail deze naar [email protected]!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties