0

Amsterdam – Jullie kennen Eric Franzel vast uit Holland’s best fashion designers, waar hij een uitgesproken mening heeft. Maar Eric is eigenlijk een hele lieve jongen die een passie heeft voor mode. Hij is werkende als all round kunstenaar, dat betekent voor hem ‘gewoon doen waar je zin in hebt’.

Op dagen dat zijn hoofd leeg is aan inspiratie kiest hij als medicijn een dagje shoppen of een beetje cultuur snuiven. Voor ons heeft hij de Fashion Insider ingevuld met zijn favoriete spots en items. Ben je benieuwd naar de shopstrategie van van een kunstenaar? Kijk dan snel verder!

1. Wat is je favoriete kledingmerk?
Deze zomer liep mijn hoofd over van inspiratie en dat resulteerde in dat ik weinig ben gaan shoppen, maar wel heb ik een nieuw leuk merkje ontdekt. Tijdens een bezoekje aan het Waterlooplein kwam ik een buitenhuis (graffiti) artiest tegen die bezig is met het opzetten van een kledingmerk, het merk heet Hufter alleen de naam sprak mij erg aan en de shirtjes die hij in de aanbieding had heb ik toen allemaal gekocht. Ook kan ik me erg vinden in merken zoals ACNE, LANVIN en MARTIN MARGIELA, die merken hebben altijd geweldige items die een aanwinst zijn voor elke kledingkast.

Hufter shirtje

Expositie Martin Margiela

Acne

Lanvin

- Wat is je favoriete tassenmerk?
Mijn tassen draag ik altijd op de rug, er moet een dummy (schetsboek) potloden, stiften en camera in passen ik maak dan ook vaak de keuze van een rugtas. Bij voorkeur heb ik het liefst leer, leer overleefd tijd en ziet er beter uit naarmate je het meer draagt. Ik rock de laatste tijd een tas van Bjorn Borg maar op verschillende markten zijn er Afrikaanse tassen te koop van kippenleer die voor een redelijke prijs de perfecte tas kan zijn.

Leren rugtas

- Wat is je favoriete accessoiresmerk?
Voor accessoires is de keuze ook weer een mooie mix tussen commercie en markt, voor armbanden en ringen kies ik vaak voor Buddha to Buddha en wereldwinkeltjes de kettingen die ik draag maak ik vaak zelf door wat leren touwtjes en religieuze afbeeldingen.

Buddha to Buddha

Over religieuze afbeeldingen gesproken

2. Wat is je favoriete shopcity?
Op de eerste plaats van de shopcity lijst moet ik toch wel onze prachtige hoofdstad zetten, Amsterdam heeft alles wat mijn kunstenaars hartje begeerd. De tweede plaats staat Antwerpen vanwege leuke winkeltjes en musea (modemuseum) en natuurlijk is het Belgisch accent van grote invloed. Berlijn staat op de goed verdiende derde plaats, met goed weer is Berlijn een geweldige shopcity met voor elke smaak wat.

Amsterdam

Antwerpen

- Wat is je favoriete winkel in deze stad?
Als je gaat shoppen in Amsterdam en je hebt geen zin in om als een schaap in de kudde van CS tot Kalvertoren vast te staan moet je gewoon de 9 straatjes bezoeken met vintage winkels als LadyDay en Episode en veel leuke boetiekjes. In Antwerpen heb je op de komiedeplaats een mooie Louis Vuitton winkel zitten, die zijn altijd leuk om de shopspirit erin te krijgen maar ook diamanten zijn natuurlijke met België gelinkt. Voor Berlijn moet ik toch de vintage winkels aanraden waar je voor een kilo kan shoppen, er zijn er drie verspreid door de stad wel een beetje zoeken maar de moeite waard je hebt Made in Berlin, Das colours en Die garage.

Berlijn

- Wat is je favoriete pitstop in deze stad?
Nadat je je ogen en zakken de kost hebt gegeven is het altijd lekker om een wijntje te drinken of fles. In Amsterdam zijn er in de 9 straatjes veel leuke cafés waar je in de zon buiten kan genieten van wijn en een sigaretje, maar ook binnen de gezelligheid kan proeven Lust is een aanrader, eten en wijn drinken in stijl. In Antwerpen zou ik kiezen voor een stokbrood halen bij de bakker en een fles wijn bij de slijter en lekker op het plein gaan zitten, met mooi weer is dat de beste keuze in Antwerpen. Berlijn zit vol met winkels en cafés maar is ook heel groot dus als je op het shoppen wilt richting stop je tas vol met snaps en strudel en reis met de metro.

Lust is een aanrader

3. Wat is je fashion secret?
“Mix it up” is mijn fashion secret, met een mooie mix tussen oud en nieuw kan je nooit fout gaan en kom je overal “dressed for the occasion”. Een mooie vintage pantalon met Vans een dressshirt of basic T onder een gebreid vest. Een goed passende (geen broeken onder de kont) spijkerboek met een paar nette leren schoenen Tshirt van Hufter en een getailleerd colbert. De formule is als volgt, 2x urban + 2x vintage = stadsoutfit, 2x net + 2x urban= avondkledij , 2x vintage + 2x net= brunch met de schoonouders. Met deze formule kan niets verkeerd gaan.

Mix it up

Het is een formule

4. Wat is je favoriete webshop?
Als ik ga shoppen voor mooie items ga ik altijd naar de winkel om te voelen hoe het zit en staat, maar voor leuke t-shirts ga ik wel het net op meestal beland ik dan op FreshCotton, omdat je daar veel keuze hebt en je kan je eigen shirt samenstellen. Na mijn ontmoeting met Hufter is Hufterlifestyle.blogspot.com een vaste spot geworden om aan exclusieve items te komen van kunst tot kleding.

It's art

5. Wat is je favoriete fashion item in je garderobe?
Op dit moment is dat een shirt van Hufter met meneer de Uil erop, maar ook ben ik erg verslaafd aan een gebreid vest van LadyDay.

Shirtje van Hufter met meneer de uil

Vest van Lady Day

6. Wat is je favoriete fashion moment?
Mijn favoriete fashion moment is persoonlijk, ik had een paar overhemden gemaakt met wat speelse opdrukken en detail. Die overhemden heb ik naar een winkel gebracht die ze wilde verkopen en na een 2 weken waren alle items die ik gemaakt had verkocht. Een internationaal maar heel tragisch fashionmoment vind ik de dood van Alexander Mcqueen.

Zelf gemaakt

Alexander McQueen

7. Wat is je grootste fashion blunder?
Een grote fashion blunder, in mijn eerste jaar als mode student moest ik een rok maken en omdat ik geen model had gezocht heb ik een mannenrok gemaakt, die moesten we toen ook nog showen. Mijn grootste fashion blunder is toch wel het lopen van een show in een rok, “ik ben blij dat daar geen foto’s van zijn”.

Dit is Marc Jacobs, maar ik heb net zo een rok aangehad!

8. Wat is je budget tip?
Het shoppen in een vintage winkel is een zege voor je zakken en voor je basics zoals T-shirts en truien is H&M een goedkope keuze.

Wat is je favoriete beauty secret?

Dit is heel belangrijk voor de mensen die denken dat make up wonderen doet, het beauty secret is toch wel sporten goed eten en genoeg slapen simpel als dat en met nog een beetje zonneschijn ben je prachtig. “live Life Good”

Wat is je favoriete fashion food?

Deze keuze is afgeleid van commentaar van vrienden, als ik bij vrienden ben en er wordt een jongetjes avond ingelast dan is het niet handig om sushi als keuze voor avond eten te noemen. Als ik het woord sushi uitspreek zijn me vrienden er al snel bij met commentaar als “dat eet je maar als je achter de naaimachine zit”. Stiekem houden ze nu wel allemaal van sushi.

Sushi is mijn favoriete eten!

Laat ons weten welke Bn’er of jouw favoriet uit de modewereld èn welke vraag volgens jou niet mag ontbreken in de FASHION INSIDER. Mail deze naar [email protected]!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties