0

Amsterdam – Claudia Straatmans is sinds drie jaar hoofdredacteur van Cosmopolitan, de best verkopende vrouwenglossy wereldwijd met 61 internationale edities.

“Mijn missie: meer mode in de Nederlandse Cosmo. Daarom zijn we sinds ruim een jaar CosMOREpolitan, structureel 72 pagina’s meer, elk nummer weer, waarvan veel extra pagina’s naar heerlijke shopping-producties.”

Mijn favoriete kledingmerk is…
“Dat zijn er meerdere. COS, ZARA, Sonia Rykiel. Als er iemand Sterk, Slim, Sexy – het DNA van Cosmo is – dan zijn het Sonia en haar dochters wel. Als ik een internationale Cosmo conferentie heb, vind ik het sterk om ‘Nederlands’ gekleed te gaan. De prachtige jurken van Marcha Huskes doen het op een internationaal podium altijd goed. Ook Laundry Industrie (ook Nederlands) is na een paar mindere seizoenen weer Sterk, Slim, Sexy terug.”

Claudia in een ontwerp van Marcha Huskens

Claudia's pride & joy: haar Sonia Rykiel jas

Ik ben gek op de tassen van..
“Marc by Marc Jacobs. Altijd goed, daarbij heeft hij ook nog een heel arsenaal aan tijgerprintjes (voor de binnenstof) beschikbaar, zodat ik tigerwise een tribute geef aan Helen Gurley Brown, oprichter van Cosmopolitan.”

Marc by Marc Jacobs tas

Marc by Marc Jacobs muiltjes van Claudia's dochter, geschonken door goede vriendin en modejournalist Karin Kuijpers

Mijn favo schoenenmerk is…
“Ik droom van Christian Louboutin. Heb je die nieuwe turquoise van Beyoncé gezien? Jaloers! Gelukkig kom ik ook een heel eind weg met creatieve hakken van Karen Millen en Zara. En nog een insider-tip: River Island heeft geweldige palen, voor nog geen € 79.”

Dé favoriete tijgerschoenen

Ik ben gek op accessoires van…
“Ik ben niet van de sieraden, vind ik vaak onpraktisch: met typen, met mijn kleuterdochter etc. Ik roep liever dat Huid en Haar de beste accessoires zijn. Al vroeg investeren in een goede huidverzorging, ALTIJD zonnebrandcrème gebruiken (ook op een grijze dag) is de beste investering die je kunt doen (zegt deze 40+-er). Leco van Zadelhoff (met wie ik jaren geleden werkte bij Beau Monde) riep ook altijd: ‘Een mooie huid is het beste schilderslinnen dat er is.’”

Mijn favo winkelstad is..
“Parijs, ben daar regelmatig  voor werk, en heb daar eerder tijd om te shoppen dan in Amsterdam. Deze laatste is ook leuk, maar vanwege mijn drukke agenda heb ik eigenlijk alleen de zondag om de stad in te gaan. Dan plan ik het wel zo dat ik van 12-13 uur in de Zara ben, en dat ik net weg ben voordat de Zara een grote rotzooi wordt. En oh ja, ik heb tot mijn twintigste in de Achterhoek gewoond, van daaruit vind ik Arnhem en Groningen ook top. Verder: als ik in New York ben (op het Cosmo hoofdkantoor) koop ik in NY helemaal de Banana Republic leeg.”

Lanvin for H&M-jurk

Favo winkel in Parijs…
“Galerie LaFayette. Alles onder één dak, de waanzinnigste ontwerpers, maar ook top-zonnebrillen. Een uitkomst voor praktische modemeisjes.”

Galerie La Fayette in Parijs

Mijn favoriete pitstop in deze stad is…
“Au petit fer a Cheval in de Marais is een fijne lunch-plek, binnen een bar in de vorm van een hoefijzer, buiten een piepklein terras. Krijg je hier plek dan ben je spekkoper, het hele spektakel van de bonte Le Marais trekt aan je voorbij (en de wetenschap dat de enige Parijse COS om de hoek zit is ook erg fijn). Als we na het shoppen nog geld over hebben, ga ik steevast met vriendin en modejournaliste Karin Kuijpers naar Market, Rue de Maubeuf (zijstraat Champs d’Elysees). De tonijnpizza met een koel glas Meursault is een topcombi, en als je geluk hebt zie je eigenaar regisseur Luc Besson met andere filmvriendjes daar ook nog zitten.”

Heerlijk tentje in Parijs

Hier eet/drink ik graag…
“Oscar Wilde heeft ooit gezegd:”Ik heb een heel eenvoudige smaak. Ik wil  alleen het allerbeste”. Ik ben absoluut geen snob, en heb ook gewoon een CAO-salaris, maar op het gebied van Eten & Drinken doe ik weinig concessies. Ik ben een zeer enthousiaste amateur wijnkenner, en wil eigenlijk mijn leven en lever niet  verspillen met slechte wijn. Daarom eet ik graag bij Dauphine in Amsterdam, hun range aan open wijnen is enorm groot. Daarnaast schenken ze de Condrieu, de koningin onder de witte wijnen, en die hebben ze verder bijna nergens (en zeker niet voor de schappelijke prijs die Dauphine rekent). Verder is het vaste prik dat als ik samen met mijn vriendin, modejournaliste Karin Kuijpers, in Parijs ben, we gaan dineren bij Spoon, het sterrenrestaurant van topkok Alain Ducasse. Zijn cheesecake is to die for!”

Dauphine in Amsterdam

Mijn modegeheim is…
“In het buitenland de C&A binnenlopen. Echt waar, hebben ze vaak een hippe collectie. Soms is het even zoeken, maar in de C&A in Palma de Mallorca vond ik ooit fashionable Gucci-like glitterpumps. Nog geen € 15. Echt waar!”

Gouden pump

Mijn ultieme mode-moment…
“Qua kippenvel: de vijftigste show van Dries van Noten, zaten we allemaal aan een lange catwalk te eten (we hadden zelfs elk een persoonlijke ober) waar daarna wel 40 topmodellen over heen denderden. En persoonlijk: het compliment dat Carolina Herrera mij gaf over mijn ‘Prada’-rok (die gewoon van de Zara was-ha).

Als ik online winkel doe ik dat bij…
“Zenggi.com, een van de weinige verkooppunten van Marcha Huskes. Alhoewel ik nu eerlijk moet bekennen dat ik sinds een Cosmo-event een goede band met Marcha heb, haar persoonlijk mag bellen. Ze heeft zelfs een keer voor mij een custom-made jurk gemaakt (ontwerp uit nieuw seizoen, met zelf uitgekozen rode stof).

Little red dress

Custom-made jurk van Marcha Huskes

Mijn favo item in garderobe is…
“De LBD (little black dress), ik schat dat ik er wel 50 heb. Als ik weer met een nieuwe thuiskom, roept mijn Friese verloofde dan ook vertwijfeld: “Die had je toch al?”. LBD, rode lippen, en hoge hakken: zo kun je me wel uittekenen.”

Claudia in een van haar vijftig little black dresses

Mijn ultieme budget-tip:
“De C&A in het buitenland, en in de VS: Payless Shoesource. Maar vooral: recycle je kledingkast! Zo boek ik opeens weer succes met een roze jurk van Laundry Industrie van vier jaar geleden, toen een jurk, nu als blouse gestyled. Tom Ford zei het al: ‘Waarom vintageshoppen als je ook je eigen kast kunt opentrekken?’”

Met de Cosmo redactie tijdens de Mercurs Awards

Mijn beauty secret is…
“Slapen. Hardlopen. Champagne. En heel veel lachen. Je moet er toch niet aan denken om zo’n vrouw met zo’n zuur mondje te worden? Brrrr.”

Champagne!

Mijn ultieme Fashionfood is…
“Oesters (boordevol: zink: Halloooo mooie huid!).”

Oesters

www.cosmopolitan.nl

Volg Claudia Straatmans ook op Twitter.

(Elisah Jacobs)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties