0

Amsterdam – Chanelva Maclean is een bruisende onderneemster. Haar roots liggen in de fashion, en daarom vindt ze zichzelf dan ook een echte fashionista. Met een kledinglijn op haar 18de, en nu te zien in het nieuwe tv programma “Holland’s best fashion designers” zijn we erg benieuwd naar haar insider information!

1. Wat is je favoriete kledingmerk?

Ik heb enorm veel favoriete merken. Voor de mooie basics en snitten ga ik naar fillipa K een Scandinavisch merk. Voor jeans ben ik fan van Adriano Goldschmied en voor fde echte unieke design items ga ik naar mijn goede vriendin Melanie Brown voor “Brown Clothes”  ( het 10de straatje ).

Mijn favoriete merk!

- Wat is je favoriete tassenmerk?
Ik ben zelf wat stoerder ingesteld, dus ik houd dan ook niet van kleine tassen. Ze moeten bij mij vooral grof en groot zijn! Op dit moment draag ik de Sac Plat van Louis Vuitton. Je ziet die tas weinig in het straatbeeld, en daarom vind ik hem geweldig! Verder ben ik enorme fan van Marc Jacobs en tweedehands tassen.

De Sac plat van Louis is op dit moment mijn favoriet, ik draag hem veel

- Wat is je favoriete schoenenmerk?
I love Marc Jabos, door zijn eenvoud  en humor. Lanvin waardeer ik ook door zijn eenvoud en stoerheid. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik een sneaker draagster ben, dus heb vaak de sneaker of laarzen uitvoeringen! Qua hakken vind ik Alexander McQueen echt de mooiste uitvoeringen hebben, maar daar heb je wel durft , lef en de wil voor nodig!

Alexander McQueen musthave

- Wat is je favoriete accessoiresmerk?
zelf heb ik een kast vol met accessoires! Een accessoire kan echt je outfit compleet maken. Grotendeels bestaat mijn collectie uit Swarovski, ze noemen me dan ook niet voor niets de Bling Bling lady. Daarnaast spot ik heel veel op de markt, op vakanties en in tweedehands winkels. Ik ben een enorme fan van zonnebrillen! Die heb ik ook in alle soorten en maten, kleuren en glazen. Vooral de Aviator modellen maken me doen smelten.

2. Wat is je favoriete shop city?
Mijn nummer 1 shop city is en blijft Londen. Londen zit in mijn hart. Het is zo’n inspirerende stad. Altijd als ik naar Londen ga,  voel me daar zo thuis! Je kunt er daadwerkelijk alles kopen op Fashion gebied. Natuurlijk ben ik ook in Parijs, Milaan en Barcelona geweest, maar Londen is echt the place to be!

London baby!

- Wat is je favoriete winkel in deze stad?
Uiteraard de Marc Jacobs store, Selfridges & Co  en Harrods.  Als ontwerpster heb ik heel veel respect voor andere designers, en houd dan ook erg veel  van designer kleding. Als ik de Selfridges of de Harrods in loop krijg ik kippenvel, zulke mooie luxueuze merken onder een dak. Echt een lust voor het oog.

Bij Selfridges heb je alles!

- Wat is je favoriete pitstop in deze stad?
Natuurlijk Topshop & Urban Outfitters. In de Topshop kun je lekker de laatste Fashion items op de kop tikken en bij  Urban Outfitters kun je een gehele eigen draai aan je outfit creëren. Zo creëer je toch je eigen look zonder dat het er al te gelikt uitziet, daar hou ik namelijk niet van. Het moet wel JOU als persoon uitstralen,  geen Topshop of H&M.

Urban Outfitters

3. Wat is je fashion secret?
JEZELF blijven.  Het is heel belangrijk dat jij je goed voelt in je outfit, want dan straal je dat ook uit. Draag wat jij leuk vind, en laat je niet misleiden door andere mensen. Het is zo belangrijk dat jij je eigen identiteit voorop stelt want zo zal jij je onderscheiden van de croud!

4. Wat is je favoriete webshop?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik dat zo min mogelijk doe, omdat ik toch echt de ervaring met het product mis. Ik kan mijn zintuigen niet laten prikkelen en dat vind ik zo belangrijk bij een aankoop. Dus daarom shop ik toch nog altijd het liefst in een winkel, maar uiteraard bezoek ik wel veel webshops, en dan ga ik het liefst naar Selfridges.com, net-a-porter.com en ASOS.com
zijn wel een groot favoriet.

Mijn favoriete webshop is tevens mijn favoriete pitstop in Londen

5. Wat is je favoriete fashion item in je garderobe?
Ik heb er een aantal : mijn Marc Jacobs regenlaarzen, mijn grijze Filippa K pantalon broek, mijn tweedehands levi’s blousje en mijn lamsleren bronzen jasje van Brown Clothes. Allemaal items die echt niet mogen ontbreken in mijn garderobe. Door deze stuks onderscheid ik me van de rest.

Ik in mijn favo Filippa K broek

6. Wat is je favoriete fashion moment?
Als je  word uitgenodigd voor een gala, een groot Fashion event of een feest, en je alles uit de kast kan halen, om er leuk uit te zien. Van head to toe, alles moet kloppen. Ik verander mijn haar ook vaak, van nature heb ik een bos krullen, maar ik style of föhn het ook vaak daardoor ik een hele andere look krijg. Dat is altijd weer een uitdaging die ik met mezelf aan wil gaan en verleg daarbij altijd mijn grenzen.

Grazia P.C. Catwalk

7. Wat is je grootste fashion blunder?
Nog niet meegemaakt en ik zorg er dan ook voor dat ik dat nooit zal meemaken.

De hele Holland's Best Fashion Designers crue met de jury

8. Wat is je favoriete budget tip?
Als je het even wat minder hebt, struin eens over de markt, tweedehands shops en/of kingloop stores. In Haarlem heb je de Schalm, een van mijn favoriete, waar ik geheel een interieur bij elkaar heb geshopt voor 60 euro, voor de fotoshoot van mijn kledinglijn vorig jaar. Stoelen, boeken, kandelaars, glazen echt top!

Dit was mijn eigen shoot voor mijn kledlijn van vorig jaar

9. Wat is je favoriete beauty secret?
Laten we eerlijk zijn, hard werken is een aanslag voor je lichaam. Daarom is naast hard werken, ook heel belangrijk dat je ook relaxed! Goede nachtrust, eens in de zoveel tijd een massage, manicure, zonnebankje, het mag allemaal. Gun jezelf dat rust moment om jezelf weer te herpakken om door te gaan.

10. Wat is je favoriete fashion food?
Ik houd van eten. Van Italiaans tot Aziatisch, Pasta’s tot sushi, ik ben geen moeilijke eter, al eet ik liever geen frituur. Ik kook steeds vaker, en vind het een genot om ook voor ouders of vrienden te koken. Het belangrijkste van eten vind ik het bij elkaar brengen van mensen. Samen eten vind ik heerlijk. Het maakt me dan ook weinig uit wat we eten, als het maar gezamenlijk is.

Gezamenlijk dineren vind ik heerlijk

Laat ons weten welke Bn’er of jouw favoriet uit de modewereld èn welke vraag volgens jou niet mag ontbreken in de FASHION INSIDER. Mail deze naar [email protected]!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties