0

NEW FASHION INSIDER Cécile NarinxAmsterdam – Als hoofdredactrice van de Nederlandse ELLE ontgaat Cécile Narinx niets op gebied van mode. Frontrow zitten in Milaan, Parijs en New York is voor haar normale gang van zaken! Gelukkig vond Cécile een plekje in haar drukbezette agenda om onze Fashion Insider vragen te beantwoorden!

1. Wat is je favoriete kledingmerk?

Om van te watertanden: Lanvin. Maar waar ik beduidend meer van in de kast heb hangen is COS, het luxe zusje van H&M. Geweldig adres voor bijzondere basics.

Lanvin

Favourite brand Lanvin

- Wat is je favoriete tassenmerk?
Chanel uiteraard, voor de tijdloze chic, en Louis Vuitton voor de praktische allesdragers. En ik ben een van de velen die dromen van de simpele maar loeidure Céline-tas waar wachtlijsten voor zijn. En omdat ik desondanks soms een beetje moe word van hijgerige it-bags: het ingetogen Jérôme Dreyfuss en het prachtig gemaakte Ragazze Ornamentali, allebei Franse merken.

Klassieke Celine

Klassieke Celine

De tijdloze Chanel tassen

De tijdloze Chanel tassen

Louis Vuitton met initialen

Louis Vuitton met initialen

- Wat is je favoriete schoenenmerk?
Yves Saint Laurent, Marni, Prada en Miu Miu. En het uiterst betaalbare River Island. Lekker hoge hakken die onverwachts duurzaam zijn en een prima voetbed hebben.

- Wat is je favoriete accessoiresmerk?
Ik draag vrij weinig accessoires. Mijn horloge van Jaeger LeCoultre, mijn trouwring en oorbellen van overal en nergens vandaan.

2. Wat is je favoriete shop city?
Parijs, zonder enige twijfel. Ze hebben er alles, en de stad zelf is fantastisch.

Parijs

Parijs

Advertentie in Parijs

Advertentie in Parijs van de Franse ELLE

Ik ga op reis en ik neem mee..

Ik ga op reis en ik neem mee.. SCHOENEN!!

- Wat is je favoriete winkel in deze stad?
Lanvin voor de oeh en aah, Le Bon Marché voor de perfecte warenhuiscollectie, Colette voor de trends, Marc Jacobs voor cadeautjes, COS voor de basics, Uniqlo voor de Jil Sander-collectie, Majé voor de typisch Parijse casual, Miu Miu voor de schoenen, de vintage winkeltjes in Le Marais voor de geweldige vondsten, Monoprix voor panty’s en kousen, de apotheken voor Crème Embryolisse en verder nog een paar strikt geheime lowbudget schoenen adressen.

- Wat is je favoriete pitstop in deze stad?
Café Ruc bij het Louvre voor de perfecte tonijnsteak, La Durée op de Champs Elysées voor ouderwetse koffie met macarons, Le Grand Colbert op Rue Vivienne voor de ultieme Parijse brasseriesfeer, het café van Merci op Boulevard Beaumarchais voor lekkere koffie tussen de boeken.

Macarons van La Duree

Macarons van La Duree

3. Wat is je fashion secret?
Ik heb geen modegeheimen – op die schoenenwinkels in Parijs na dan. Wel modebesef: dat je alleen moet dragen wat bij je past en wat je staat – trend of niet.

4.Wat is je favoriete webshop?
Net-a-porter.

5.Wat is je favoriete fashion item in je garderobe?
Toch maar mijn Lanvin-jurk met turquoise panterprint.

Lanvin jurk

Lanvin jurk

6. Wat is je favoriete fashion moment?
De allereerste keer dat ik een show van Prada zag, 29 september 2004, in Milaan. Ik was compleet betoverd en voorgoed verslaafd.

7. Wat is je grootste fashion blunder?
Dat ik na een show van Trussardi in Milaan probeerde snel weg te komen om de meute voor te zijn. Terwijl ik over een brede bank stapte, viel-ie om en viel ik mee, met de bank klemvast tussen de knieën. Iedereen keek, en dacht minstens dat ik stomdronken of dood was.

Fashion Week ontbij in Milaan

Fashion Week ontbijt in Milaan

8.Wat is je favoriete budget tip?
Met vriendinnen en collega’s een ruilwinkeltje opzetten.

9.Wat is je favoriete beauty secret?
Pore minimizer van Clinique.

10.Wat is je favoriete fashion food?
Heel suf: mueslirepen, omdat je op dagen dat je van ‘s morgens tot ‘s avonds heel Parijs of Milaan door moet jakkeren van show naar show nauwelijks tijd hebt om fatsoenlijk te eten. Maar als het even kan: macarons met champagne.

Schoenenverslaving

Schoenenverslaving

Laat ons weten welke Bn’er of jouw favoriet uit de modewereld èn welke vraag volgens jou niet mag ontbreken in de FASHION INSIDER. Mail deze naar [email protected]

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties