0

Amsterdam – Uberblogger Bryan Boy was onlangs in Nederland om de Modefabriek – tweejaarlijkse modebeurs met nationale en internationale merken – te bezoeken. Ik had de Filippijn vijftien minuten voor zichzelf en vroeg hem naar zijn kijk op Dutch fashion, het meest kostbare stuk in z’n kledingkast en de reden waarom hij Schiphol vaker heeft gezien dan de Amsterdamse binnenstad. “Ik heb weer niet kunnen winkelen dit weekend, maar in het voorjaar ga ik helemaal los.”

Op de vraag of hij zichzelf tot de top drie van bloggers plaats, antwoordt hij bescheiden dat dat helemaal niet waar is. Maar wij weten wel beter. Bryan Grey-Yambao (zijn echte naam) trekt dagelijks duizenden bezoekers naar zijn blog. De New York Post riep hem zelfs uit tot ‘one of the nine hottest internet celebrities’, de BB ostrich bag – dé tas die Marc Jacobs naar Bryan vernoemde – is geen onbekende en hij reist de hele wereld over om mode-events en catwalkshow af te gaan. Geen lullig bijbaantje. Nee, Bryan maakte van bloggen zijn fulltime-baan en vult zijn zakken – volgens de laatste statistieken – hedendaags met zo’n € 75.000 per jaar.

Je hebt de Modefabriek bezocht. Wat vond je ervan?
“Interessant. Een modebeurs is een goed alternatief voor catwalkshows. Zo kun je nog eens de tijd nemen voor een kledingstuk; tijdens shows gaat alles zo snel. Ik vind het lastig om dan goede foto’s te maken, dus een beurs als de Modefabriek is ideaal. Ik had de tijd om een outfit te fotograferen en stil te staan bij de stoffen.”

Bryan op de Modefabriek. Credits: Commedesleroi.com

Wat vind jij van het Nederlandse modebeeld?
“Ik vind dat Nederlanders durven te experimenteren. De mode is jong, futuristisch en gelukkig niet altijd commercieel. Nederland is toch het land waar Viktor & Rolf vandaan komt, dus mijn voorkeur heeft het zeker.

Ontwerp van Viktor & Rolf

Het meest kostbare kledingstuk in je kast is..
“Zonder twijfel mijn Birkin bag. Ik heb hier – eerlijk waar – lang voor gespaard. De tas kocht ik in Hong Kong en gek genoeg hoefde ik niet op een wachtlijst. Ik kon hem zo meenemen.”

Bryan is de trotse eigenaar van een échte Birkin!

Alles valt natuurlijk in het niet bij zo’n Birkin bag. Maar is er nog iets wat op je verlanglijstje staat?
“Dat zijn er meerdere: de Hermes Constance tas, een custom made pak van Prada en iets van Balenciaga. Daar ga ik allemaal voor sparen dit jaar.”

Nog even doorsparen voor Bryan...

Je reist de hele wereld rond. Heb jij een favoriete stad?
“New York vind ik te commercieel, Parijs te creatief. Mijn favoriete modestad is dan ook Milaan.”

Milaan is de beste stad om te winkelen volgens Bryan

Hoe kun je je stijl het beste omschrijven?
“Uniek en excentriek. En ik houd van variatie. Vorig jaar droeg ik alleen maar hoge hakken, dit jaar ga ik voor flatjes. Ik vind het leuk om met mode te spelen. I love dressing myself up!”

Bryan gaat dit jaar voor platte schoenen.

Hét modemoment wat je nooit meer vergeet..
“Mijn moeder zegt altijd dat mijn leven ‘a never ending fashion moment of 15 minutes’ is. Ik heb zoveel geweldige dingen meegemaakt: Marc Jacobs die een tas naar mij vernoemdde, frontrow bij alle shows en mijn ontmoetingen met Karl Lagerfeld en Lanvin’s Alber Elbaz. Al mijn dromen zijn waargemaakt. Het leven is ook te kort om er niet van te genieten.”

Marc Jacobs is fan van Bryan Boy

Ik was al fan, maar na het interview met Bryan helemaal! Wat een ontzettende lieve, zeer bescheiden en aardige vent is het.

www.bryanboy.com

(Elisah Jacobs)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties