0

NEW FASHION INSIDER: Birgit Junni Amsterdam – Dit keer hebben we niemand minder dan onze eigen fashionista Birgit Junni in de Fashion Insider. Ze is begonnen bij het grafisch lyceum in Rotterdam, heeft gewerkt voor Elle en voor De Pers en werkt nu als grafisch wonder bij de Grazia. Ze is gek op vintage en designers en kan niet zonder mode. Elke dag ziet ze er op en top uit, daarom is ze ook uitgeroepen als de ‘Best Dressed’ op de ILFN Birthday Bash! Benieuwd naar haar fashion secrets? Lees dan snel verder!

1.    Wat is je favoriete kledingmerk?
Met kleding ben ik niet zo moeilijk. Ik hou van Zara en Topshop, maar je kan me ook blij maken met Scandinavische merken zoals By Marlene Birger en Stella Nova. Vintage vind ik ook erg leuk omdat het zo uniek is.

- Wat is je favoriete tassenmerk?

Chanel uiteraard. Ik heb er 2 en er komen nog veel en veel meer (athans dat hoop ik).

Mijn baby! Ik had er zelfs een baby shower voor!

Mijn baby! Ik had er zelfs een baby shower voor!

Als kind al dol op Chanel ;)!

Als kind al dol op Chanel ;)!

-  Wat is je favoriete schoenenmerk?
Ja, dan zeg ik toch Louboutins. Niet dat ik ze heb overigens. Mijn lieve zus gaat eind dit jaar trouwen en dan wil ik een paar hebben. Ze heeft een mooie jurk voor mij gekocht en daar horen natuurlijk ook mooie schoenen onder. Mag best voor een keer. Voor de rest vind ik alles wel mooi als het maar een flinke hak heeft. Ook vind ik Converse een erg sterk merk. Iedereen kent het en de doelgroep is belachelijk groot. Vooral met een spijkershortje erg kittig.

Ooit...

Ooit...

- Wat is je favoriete accessoiresmerk?
Dyrberg/Kern. Al jaren trouwe fan. Elk seizoen is anders en er zit altijd iets voor mij bij. Het is ook niet belachelijk duur. Je krijgt waar voor je geld. Hou totaal niet van glitters en stenen, maar van klassieke stukken en dat hebben zij elke keer.

2. Wat is je favoriete shop city?
New York. De sfeer, de mensen, de winkels. Alles is zo ontzettend leuk daar. Vooral rond September als het lekker weer is. Niet te warm en zeker niet te koud.

- Wat is je favoriete winkel in deze stad?
Patricia Field. Leuk om te neuzen en inspiratie op te doen. Je moet wel door de ordinaire dingen kijken, want dat hangt er jammer genoeg ook. Marc Jacobs is ook zo leuk. Vooral de special items store. Kan je erg leuke cadeautjes meenemen voor thuis.

Love Marc Jacobs in New York

Love Marc Jacobs in New York

– Wat is je favoriete pitstop in deze stad?
Bryant Park. Even langs Condé Naste lopen om te kijken of Anna Wintour toevallig naar buiten komt en op de trap voor de bibliotheek een broodje eten. Daar kan geen restaurant tegenop.

3. Wat is je fashion secret?
Mix als een gek!! Vooral als je iets koopt bedenk dan of je thuis wat items hebt om mee te combineren. Dan kan je er elke dag anders uitzien, maar steeds met dezelfde stukken.

Marianne Verkerk & Me @ Fashion Week, mitching and matching!

Jane & Me @ Fashion Week, mixing and matching!


4. Wat is je favoriete webshop?

Natuurlijk www.graziashop.nl. Ook shopVIP.com heeft leuke spullen.

5. Wat is je favoriete fashion item in je garderobe?
Een rood stippel jurkje. Heb ik al een aantal jaar en gekocht voor een lousy 12 euro bij Kolder & Chapeau.

In mijn favoriete jurk in NY!

In mijn favoriete jurk in NY!

6. Wat is je favoriete fashion moment?
Grazia PC Catwalk. Elk jaar weer een feestje in de PC. Gezellig met collega’s. Ook leuk om je doelgroep in levende lijve te zien. Voor hun maak je toch elke week het blad. Dit jaar was ik samen met een paar collega’s Stylehunter. Opkomst was echt super! Geweldig hoe sommige zo hun best hebben gedaan om er fantastisch uit te zien.

Grazia PC Catwalk was dit jaar weer top!

Grazia PC Catwalk was dit jaar weer top!

7. Wat is je grootste fashion blunder?
Heb ooit aan een hele belangrijke PR dame gevraagd of haar Chanel tas echt was. Ik kwam net kijken en uit mijn enthousiasme vergat ik heel even tegen wie ik het had. Ze vond het niet leuk en sindsdien let ik heel erg op mijn woorden waar modemensen bij zijn (athans dat probeer ik). Stiekem ben ik nu ook erg geïrriteerd als mensen aan mij vragen of mijn tassen echt zijn.

8. Wat is je favoriete budget tip?
Kolder & Chapeau in Bergen op Zoom. Een tweedehands winkeltje in Brabant waar ze alles hebben. Heb er 3 jaar gewerkt en nog steeds kom ik er elke keer als ik mijn moeder opzoek. Dit is nog een winkel die geen belachelijke prijzen hanteren en je bijvoorbeeld fantastische jumpsuits kan scoren.

9. Wat is je favoriete beauty secret?
Lippenstift!! Ook al voel je niet je mooist of je hebt geen zin om make-up op te doen dan doet lippenstift wonderen.

Met mijn roomy Claire van Spice PR, dol op lippenstift!

Met mijn roomy Claire van pr bureau Spice PR, dol op lippenstift!

10. Wat is je favoriete fashion food?
Cupcakes!! Ze zien er zo schattig uit!! Zien er letterlijk uit om op te eten.

AIFW met Mariana Verkerk

AIFW met Mariana Verkerk

Laat ons weten welke Bn’er of jouw favoriet uit de modewereld èn welke vraag volgens jou niet mag ontbreken in de FASHION INSIDER. Mail deze naar [email protected]!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties