0

Bibi van der VeldenDeze week hebben we juwelen kunstenares Bibi Van der Velden in de Fashion Insider! Bibi maakt de meest bijzondere juwelen, ze reist veel, houdt van mode en heeft een schoenen verslaving. Wil je meer weten van Bibi check dan ook regelmatig haar weblog.

Voor Bibi dus de 10 fashion vragen!

1. Wat is je favoriete kleding merk?
Ik hou van veel vintage mixen met betaalbare basics en een paar bijzondere, tijdloze stukken van ontwerpers. Het spreekt me dan het meest aan om iets te hebben wat speciaal voor je gemaakt is. Jan Taminau is en blijft een favoriet.

Wat is je favoriete tassen merk?

Ik heb in Londen een oud mannetje die antieke tassen verkoopt. Hij houdt er altijd een paar voor me achter. Ik heb echt een verzameling opgebouwd over de jaren. Van een avondtasje van ‘cut steel’ kraaltjes tot een clutch van Aligator met gouden ‘Edwardian’ sluitingen. Ik had deze tas gezien en was er verliefd op geworden maar had er op dat moment geen geld voor. Mijn toenmalige liefde, Vic, heeft hem als verassing voor me gekocht.

Wat is je favoriete schoenenmerk?
Helaas heb ik een totale schoenen obsessie en het meeste geld wat ik aan mode uitgeef gaat hier naar toe. Het enige nadeel is dat het me nooit lukt om er niet mee op een feest te belanden, ze komen nooit ongehavend uit de strijd…..hulde aan de goede schoenmakers!!! Pierre Hardy is de afgelopen paar jaar een nieuwe liefde geworden en Prada heeft al een tijd geen bijzondere schoenen gemaakt maar ik heb er veel van oude collecties en de pasvorm is perfect voor mijn soort voet.

Fashionista Hanna Verboom met collier van Bibi

Fashionista Hanna Verboom tijdens de Glammy Awards met een creatie om haar nek van Bibi

Wat is je favoriete accessoires merk?
Is een beetje flauw om mezelf op te schrijven maar aangezien ik bijna alleen accessoires van mezelf draag…., niet helemaal waar, draag ook veel cultureel authentieke stukken, van de Masai tot antieke tribal stukken dus schrijf dat op.

2. Wat is je favorite shop city?
Londen met stip op nummer 1. Sowieso sinds ik daar gedeeltelijk ben opgegroeid is het mijn stad!!! Ben hier zo‘n eens in de maand a twee maanden, voor werk maar beschouw het ook een beetje als mijn playground waar ik altijd onverwacht bijzondere en bizarre dingen meemaak.

Wat is je favoriete winkel in deze stad?
‘Dover Street Market’. Een conceptstore van Rei Kawakubo van Comme des Garcons. Sinds kort worden mijn juwelen hier ook verkocht maar het is al jaren een favoriete winkel, een synergie tussen kunstenaars en bijzondere ontwerpers, zoals Lanvin, Azzedine Alaia, Ann demeulemeester, Pierre Hardy, Solange Azugury Partridge…

Favoerite winkel in Londen

Favoriete winkel in Londen 'Dover Street Market'

En je favoriete pitstop in deze stad?
Mijn favo pitstop is een pub in Notting Hill waar Francis Bacon en Lucien Freud vroeger kwamen maar ga geen namen noemen…;-) Een paar namen die wel genoemd kunnen worden; Lounge Lover, Sketch voor high tea, picknick in Hyde Park, hamburgers eten in Automat, uren rondlopen in the British Museum, op de bank bij m n broertje Jamie en z n vriendin Suus die in Marylebone wonen en bij mooi weer door de tuinen van Kew Gardens.

3. Wat is je fashion secret?
Zie bovenaan… Combineer bijzonder stukken met betaalbare basics. Probeer voor je zelf een paar karakterstieke fashion items te ontdekken. Ik heb bijvoorbeeld bijna altijd een bijzondere sjaal bij me of om. Deze komen van over de hele wereld en er zit vaak een verhaal achter (bijv gemaakt van een tulband van een vriendje op een huwelijk in India). Het is leuk als je een conversation piece aan hebt. Achter mijn juwelen steekt ook altijd een verhaal en vaak kan je er iets grappigs mee doen. Ben nu een ring aan het maken van een kikker waar de bek van open kan en er een tong met roze saffieren met een kleine libelle uitvalt.

owkljd

Meer fashion secrets tijdens de catwalk shows van Bibi tijdens de AIFW die je kan zien op haar website bibivandervelden.com

4.Wat is je favoriete webshop?
Net a Porter om te kijken en The Outnet om te kopen.

5.Wat is favoriete fashion item in je garderobe?
Op het moment een stuk uit de jaren 20 uit Parijs, een wit vestje van zijde met een volledig geborduurd Chinees landschap erop. Compleet met kleine chinezen met rood geborduurde mondjes.

Bibi in een vintage Helmut Lang jurkje tijdens de Launch van The Fine Jewellery Line 2006. Vast 1 van de favorieten in haar garderobe

Bibi in een vintage jurkje van Helmut Lang tijdens de Launch van The Fine Jewellery Line 2006. Vast nog steeds 1 van de favorieten in haar garderobe..

6. Wat is favoriete fashion moment?
Toen ik 9 was en net naar Nederland was verhuisd heb ik met een fashion wedstrijd mee gedaan waarbij je terplekke binnen een bepaalde tijd met kranten een outfit moest maken. Mijn moeder beeldhouwer, Michèle Deiters – van Alkemade, heeft toen een hele mooie sculpturale bloem om me heen gebouwd. Ik heb toen de eerste prijs gewonnen en moest over een catwalk lopen die een hele straat besloeg.

7. Wat is je grootste fashion blunder?
Blunders worden er helaas nog altijd begaan, truc is om er dan niet ‘blunderig’ bij te gaan zitten maar het dragen alsof deze foute keuze heel vanzelfsprekend is. Eentje die me meteen te binnen schiet was een jurk die ik aan had naar een heel groot society huwelijk in Istanbul. Als ik hem niet goed in de gaten hield floepten er van alles uit. Op een gegeven moment heb je wat gedronken, er wordt wild gedanst en ben je niet de hele tijd alles recht aan het schuiven. De volgende dag stond er tussen de foto s van alle bekende mensen in de krant eentje van een man met wie ik stond de dansen, die blijkbaar een bekende filmster was, met een tekst eronder ‘danst met schaars geklede vrouw’. Ja dat was ik dus, heel sjiek

8.Wat is favoriete budget tip?

Door altijd dingen te kopen word je niet inventiever met de dingen die je hebt. Soms is het heel goed om je te richten op wat er in je kast hangt en daar nieuwe combinaties mee te maken. Bijvoorbeeld door jezelf een tijd lang ten doel te stellen iedere dag een stuk te gebruiken wat je al heel lang niet hebt gedragen. Hierdoor wordt het ook duidelijk wat je echt mist. Ga hiernaar op zoek en geef je geld daaraan uit en niet aan impuls kopen die je eigenlijk niet nodig hebt.

9.Wat is je favoriete beauty secret?
Niet teveel met beauty bezig zijn. De tijden dat ik op m’n eten ga letten zijn de tijden dat ik aankom. Een
vol druk leven hebben en genieten van eten en de dingen die doet werkt bij mij het beste. Ik sport wel veel en dat draagt bij aan mijn energie. Ik ga nooit naar de sportschool want dat vind ik geestdodend maar ren veel, boks, fiets, yoga, skydiven daarbij doe ik veel seizoen sporten zoals skiën, waterskiën, paardrijden en polo. Het is ook goed jezelf uit te dagen door voor een marathon of een wedstrijd te trainen. Voor de rest hou ik natuurlijk van de dingen waar we allemaal van houden zoals massages eens in de zoveel tijd, pedicures, etc

Bibi voor een marathon

Bibi tijdens een training voor een marathon

10.Wat is je favoriete fashion food?
Ik weet niet precies wat ik onder fashion food moet verstaan tofu, alfalfa of? Maar als jullie willen weten wat voor n eten ik lekker vind, ben een grote hamburger liefhebber van de grillburger van de Febo tot de Biologische van de Burgermeester bij mij om de hoek. Verder eet ik eigenlijk best gezond, kan helaas niet van roodvlees afkomen maar heb me wel aangesloten bij ‘Meat Free Mondays’, initiatief van onder andere Paul en Stella McCartney. Nadat ik steeds meer las over dat de veesector een zeer grote bijdrage levert aan ernstige milieuproblemen van vandaag heb ik dit ingevoerd bij ons in Studio White Space. De veesector produceert 18 procent meer broeikasgasemissies, in CO2 gemeten, dan vervoer. Ook is het een belangrijke bron van land en waterdegradatie en verlies van biodiversiteit. So to all the meat eating fashionistas of the World sluit jullie aan!! Maandag (en het liefst wat vaker) geen vlees, kip, eieren, etc.

www.bibivandervelden.com

Laat ons weten welke Bn’er of jou favoriet uit de modewereld èn welke vraag volgens jou niet mag ontbreken in de FASHION INSIDER. [email protected]!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties