0

Amsterdam – Jimmy Choo, de oprichter van het gelijknamige merk, wil zijn schoenenmerk terug. De designer is sinds 2000 niet meer betrokken bij het label dat sinds de laatste jaren erg succesvol is. Bedrijf Towerbrook en Tamara Mellon zijn al elf jaar eigenaar van Jimmy Choo.

Maar nu wil de originele ontwerper zijn rechten terug. En dat allemaal voor een schamele € 569 miljoen euro! Meneer Choo heeft al een adviseur ingehuurd om hem hiermee te helpen. Vast staat dat hij wel met een flinke zak geld moet komen, maar dat is volgens Lauren Goldstein Crowe geen probleem. De schrijfster schreef eerder het boek ‘The towering world of Jimmy Choo: a glamorous story of power, profits, and the pursuit of the perfect shoe’. Volgens haar zou een Aziatische investeerder erg geïnteresseerd zijn omdat het een van de weinige luxemerken is met een Aziatische naam. En dat werkt juist goed in het verre Oosten.

Jimmy Choo en Tamara Mellon in betere tijden.

Mocht Jimmy Choo zijn bedrijf terugkopen dan staat Tamara Mellon per direct op straat. Dit zou nog eens dé mode catfight van het jaar worden…

(Elisah Jacobs)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties