0

Amsterdam - In Nederland is Anne Bosman uitgeroepen tot Nederlandse finalist van de H&M Design Award 2012. Hij heeft een bedrag van € 5000,- gewonnen en verslaat daarmee zijn Nederlandse tegenstanders. Anne maakt nu kans op de wereldwijde H&M Design Award, waarvoor hij zijn collectie zal presenteren aan een internationale jury, samen met finalisten uit vijf andere landen! De prijs is een bedrag van wel € 50.000 en de mogelijkheid om zijn collectie te showen tijdens de Mercedes-Benz Fashion Week in Stockholm.

Anne werd gekozen door de Nederlandse jury vanwege zijn grote fantasie en creativiteit die je terug ziet in zijn ontwerpen.

Zijn reactie na de uitslag van de jury: “Ik vind het heel bijzonder om de Nederlandse finalist te zijn en Nederland te vertegenwoordigen. Mijn Nederlandse tegenstanders hadden sterke collecties en uitgesproken visies op mode. De concurrentie was dan ook niet gering. Dat ik met deze collectie de finale heb bereikt, vind ik een groot compliment. Ik wil de grenzen van herenmode verleggen en teruggaan naar de tijd waarin mannen mooier gekleed waren dan vrouwen.”

Anne Bosman studeerde aan het ArtEZ Institute of Arts in Arnhem en is afgelopen jaar afgestudeerd. Zijn collectie is geïnspireerd op jeugdherinneringen in combinatie met nieuwe ervaringen, deze zijn de basis van zijn visie op herenmode.

Bekijk zijn interviews en beeldmateriaal op www.designaward2012.hm.com.

Een voorbeeld uit zijn winnende collectie.

www.annebosman.com

(Tekst: Wendy Heuvelman)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties