0

Amsterdam – Voor haar tragische dood was Amy Winhouse bezig met een kledingcollectie in samenwerking met Fred Perry. Door haar plotselinge dood was deze lijn in 2011 nog niet uitgekomen.

Gelukkig kunnen we nog van haar gaan genieten nu ze overleden is, niet als zangeres, maar als designer! De collectie staat voor sexy, stijvol en indivividueel. Dit omdat deze woorden de zangeres typeren. Ze inspireerde zichzelf altijd door de vintage jaren en had een voorliefde voor de jaren ’50 in Amerika en de Miami art deco-stijl.

De collectie bestaat dan ook uit exclusieve overhemdjes en opdrukken met Cadillacs, juke boxen en andere retro-objecten. Opvallende items uit de lijn zijn hoge taille shorts en hoge kraagjes.

Het kleurenpalet van de lijn omvat felle pastelkleuren zoals roze, lichtblauw en sorbet ijs framboos in combinatie met de klassiekere kleuren zwart en wit.

Om de echte Amy Winhouse look af te maken zijn er accesoires als een bowling tas, vintage frametas, dunne lederen riempjes en een 100% zijden sjaal met juke-box print.

Hieronder alvast een voorproefje van de collectie.

De bowlingtas met juke-box print.

www.fredperry.com

(Tekst: Wendy Heuvelman)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties