0

Amsterdam – De sale is weer begonnen! Kan jij ook nooit wachten totdat het uitverkoop is en heb je de dag dat het zover is al gemarkeerd in je agenda? En ben jij ook zo blij als je dat ene item dat al eeuwen op je verlanglijstje stond, hebt kunnen aanschaffen?

Jij bent niet de enige. Batavia Stad heeft onderzoek gedaan naar het gevoel dat mensen krijgen bij de uitverkoop. Maar liefst 42 procent van de ondervraagden beoordeelt hun geluksgevoel na de aankoop van een nieuw kledingstuk met een fikse korting met een rapportcijfer 9 of hoger!

Het liefst scoren Nederlanders schoenen in de uitverkoop. Wel zestig procent van de ondervraagden bekent dat ze dat ene paar dat eigenlijk net te duur was, wel aanschaffen als ze in de sale gaan. Pakken kopen mensen het hele jaar door wel. Maar tien procent van de mensen wachten tot die zijn afgeprijsd.

Vrouwen zijn het eerlijkst over de aankoopprijs van hun kleding en of ze het item in de uitverkoop hebben gescoord. Ongeveer 46 procent van de vrouwen vertellen meteen eerlijk dat het kledingstuk in de uitverkoop is gekocht tegenover 42 procent van de mannen.

Het gekke is dat mannen ook nog eens vaker liegen over de prijs van iets dat ze net gekocht hebben. Hoewel het verschil klein is, liegen vijf procent van de mannen over de prijs en drie procent van de vrouwen. En wij ons maar schuldig voelen als we liegen tegen onze vriend over de werkelijke aankoopprijs.

www.bataviastad.nl

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties